Wix Events: Het registratieformulier voor evenementen met tickets aanpassen

Leestijd 3 minuten
Wanneer gasten evenementtickets kopen, vullen ze een formulier in. Je kunt de formuliervelden aanpassen om de informatie te verzamelen die je nodig hebt van gasten.
Lees in dit artikel meer over:

Het registratieformulier van een evenement met tickets aanpassen

Werk de velden in het registratieformulier bij om de details te krijgen die je nodig hebt van je gasten (bijvoorbeeld telefoonnummers).

Om het registratieformulier aan te passen:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het betreffende evenement.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  1. Klik naast Registratieformulier op Bewerken.
  2. Kies of je informatie per bestelling of per ticket wilt verzamelen:
    Lees meer over het verzamelen van gastgegevens voor individuele tickets.
    • Per bestelling 1 registratieformulier invullen: Gast vult het inschrijfformulier eenmalig in, ook bij aankoop van meerdere tickets.
    • Vul voor elk ticket in een bestelling een registratieformulier in:  Gast vult voor elk ticket een apart registratieformulier in.
  3. Bewerk de formuliertekst:
    1. Wijs een tekstveld aan en klik op het Bewerken-pictogram.
    2. Bewerk de tekst en klik op het vinkje om op te slaan.
  1. Voeg extra vooraf ingestelde velden toe aan het formulier:
    1. Klik op +Meer opties.
    2. Selecteer het veld dat je wilt toevoegen.
    3. Bewerk de optie met behulp van de beschikbare aanpassingen.
    4. (Optioneel) Schakel het Deze informatie verplicht-selectievakje in.
      Let op: Indien geselecteerd, kunnen gasten niet reageren zonder de gevraagde informatie in te voeren.
  2. Voeg een aangepaste vraag toe aan het formulier:
    1. Klik op Eigen vraag.
    2. Voer onder Tekst eigen vraag een titel in (bijvoorbeeld: Doe je mee met de jamsessie?).
    3. Selecteer het type reactie (bijvoorbeeld meerkeuze).
    4. Als je Vervolgkeuzelijst, Meerkeuzevraag of Selectievakjes hebt geselecteerd, voer je alle opties in waaruit je gasten kunnen kiezen (bijvoorbeeld Ja, Nee). Druk na elke keuzeoptie op je toetsenbord op Enter.
    5. Klik op het vinkje om op te slaan.
  3. (Optioneel) Bewerk de tekst van de 'Doorgaan'-knop:
    1. Wijs Doorgaan aan en klik op het Bewerken-pictogram .
    2. Bewerk de knoptekst en klik op het vinkje om op te slaan.
  4. Klik rechtsboven op Opslaan.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over het aanpassen van het registratieformulier.