Wix Events: Facturen maken voor evenementen met tickets

Leestijd 3 minuten
Wix Events geeft je de mogelijkheid om automatisch een factuur te sturen naar iedere evenementgast, of handmatig een factuur te sturen wanneer dat nodig is. Gasten ontvangen een e-mail met een link naar hun factuur, die ze kunnen downloaden of afdrukken.
Let op:
Facturen worden pas verstuurd nadat je de betaling hebt ontvangen.
Lees in dit artikel meer over:

Facturen aanpassen

Voordat je facturen naar gasten gaat sturen, moet je ze aanpassen aan je bedrijf en merk. Je kunt elementen toevoegen zoals een bedrijfslogo, een persoonlijke boodschap of een wettelijke disclaimer.
Tip:
Je hoeft je facturen maar één keer aan te passen. De wijzigingen worden opgeslagen voor toekomstige evenementen.

Om je facturen aan te passen:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het betreffende evenement.
  3. Selecteer bovenaan het Instellingen-tabblad.
  4. Klik naast Facturen op Bewerken.
  5. Voer je bedrijfsgegevens in en klik op Toevoegen en doorgaan.
  6. Pas je facturen aan. Lees meer over de aanpassingsopties.

Automatische facturering inschakelen

Je kunt automatische facturering inschakelen voor een bepaald evenment.Als je dat doet, wordt er een e-mail met een factuur naar elke gast gestuurd.
Let op:
  • Automatische facturering moet voor elk evenement afzonderlijk worden ingeschakeld.
  • Gasten die online evenemententickets kopen, ontvangen direct de factuur. Als de gast uitcheckt met behulp van handmatige betaling, wordt een factuur verzonden zodra de bestelling is gemarkeerd als betaald.

Om facturen automatisch te versturen:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het betreffende evenement.
  3. Selecteer bovenaan het Instellingen-tabblad.
  4. Schakel de Facturen-schakelaar in voor het automatisch verzenden van facturen wanneer een gast een ticket koopt.
    Let op: De Facturen-schakelaar moet voor elke evenement afzonderlijk worden ingeschakeld.

Handmatig een factuur verzenden

Je kunt een factuur sturen naar een gast die daarom vraagt, zelfs als je automatische facturering niet hebt ingeschakeld. Je kunt ook een factuur opnieuw naar een gast sturen.

Om facturen handmatig te versturen:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het betreffende evenement.
  3. Selecteer bovenaan het Bestellingen-tabblad.
  4. Klik op de betreffende betaalde bestelling.
    Let op: Het is niet mogelijk een factuur te sturen voor een bestelling die nog niet is betaald.
  5. Klik op Factuur aanmaken/Factuur bekijken.
  1. Klik op een van de verzendopties bovenaan:
    • Link delen: Klik op Link kopiëren en plak de link in een bericht om deze met je gast te delen.
    • Afdrukken: Druk de factuur af.
    • Opnieuw verzenden via e-mail:
      1. (Optioneel) Bewerk de onderwerpregel of het bericht.
      2. Klik op Versturen.