Wix Events: Een online Zoom-evenement creëren

Leestijd 6 minuten
Creëer een evenement en ontmoet je gasten online. Je evenement kan alleen online plaatsvinden, of je kunt een hybride evenement organiseren dat zowel op locatie als online plaatsvindt.
Wanneer je een online Zoom-event aanmaakt, wordt er automatisch een unieke Zoom-link gegenereerd die je kunt delen met je gasten.

Stap 1 | Maak het evenementconcept

Voordat je je Zoom-account kunt koppelen om videoconferenties toe te voegen, moet je je evenementconcept maken en opslaan.

Om een evenementconcept te maken:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Klik op + Evenement toevoegen en begin met het maken van je evenementconcept.
  3. Selecteer een optie in het Locatie-gedeelte:
    • Online: Selecteer deze optie voor evenementen die alleen online plaatsvinden. Voer een online locatietitel in (bijv. online-seminar).
    • Fysieke locatie: Selecteer deze optie voor evenementen die zowel online als op locatie plaatsvinden. Voer de fysieke locatie in onder Locatie evenment.
  4. Klik rechtsboven op Concept maken.

Stap 2 | Voeg de videoconferentie toe

Nu je het evenementconcept hebt opgeslagen, kun je je bestaande Zoom-account koppelen of een nieuwe aanmaken.

Om videoconferenties toe te voegen:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het betreffende evenement.
  3. Klik op het Functies-tabblad.
  1. Klik op Videoconferentie.
  2. Klik op Videoconferentie instellen.
  3. Selecteer Zoom en klik op Doorgaan
  4. (Als dit je eerste Zoom-evenement is) Koppel Zoom:
    1. Klik op Koppelen.
    2. Log in op je bestaande Zoom-account of maak een nieuw account aan.
    3. Klik op Klaar.
  5. Klik op Link kopiëren om de link naar je Zoom-meeting te krijgen.
Let op:
Gasten ontvangen de link en het wachtwoord in hun bevestigingsmail en herinneringsmails.

Stap 3 | Start je evenement

Wanneer het tijd is om je evenement te houden, open je het evenement in het dashboard en klik je op Zoom-links bekijken.
Klik in de pop-up op Start Zoom-meeting als host
Gasten kunnen deelnemen aan het online evenement door te klikken op de link in de bevestigingsmail of herinneringse-mail (als je ervoor kiest om een link aan deze e-mails toe te voegen) of via een andere methode die je hebt gebruikt om de link te verzenden.
Als gasten niet begrijpen hoe ze verbinding moeten maken met het evenement, kun je de gastlink in dezelfde pop-up openen, deze kopiëren en naar hem of haar verzenden.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het aanmaken van een online Zoom-evenement.