Wix Editor: Pagina-instellingen beheren

Leestijd 5 minuten
Krijg extra controle over je Wix-website door Pagina-instellingen te gebruiken. Dit is de machinekamer van je website; hiermee kun je bepalen hoe websitebezoekers en zoekmachines je pagina's bekijken.
Vanuit Pagina-instellingen kun je je zoekmachineoptimalisatie (SEO) beheren, VIP's toegang geven tot je privépagina's, instellingen voor delen op social media voor je sociale media-accounts beheren... en nog veel meer.
De pagina-instellingen zijn georganiseerd onder verschillende tabbladen. Lees hieronder wat je kunt doen onder elk tabblad.

Pagina-infotabblad

Beheer de algemene instellingen van je pagina vanaf het Pagina-infotabblad. Je kunt een andere naam voor je pagina kiezen, er je homepage van maken en beheren hoe vaak deze pagina moet worden gecached
Het Paginainformatie-paneel van de homepage van een Wix-website.
Wat is cache-rendering?
Cachen helpt om de laadtijd van je pagina versnellen. We raden aan om de automatische cache voor de homepage van je website en de 'Over'-pagina te behouden, maar niet voor pagina's die widgets bevatten (bijv. Winkelwagen, Boekingswidget). Lees meer

Indelingen-tabblad

Wijzig de kop- en voettekstindeling voor een specifieke pagina. Soms wil je deze indeling wijzigen voor een pagina die nog onder constructie is, voor het weergeven van een enkele afbeelding of om andere redenen.
Als je de kop- en voettekst van een specifieke pagina wilt verwijderen, klik je op Geen kop- en voettekst op het Indelingen-tabblad.
Let op:
Het websitemenu wordt gedeactiveerd samen met andere apps die je anders in de kop- en voettekst op andere pagina's hebt staan. Je moet daarom een navigatielink toevoegen die terug naar je homepage linkt.
Het Indelingen-paneel van de homepage van een Wix-website. De standaard indeling is geselecteerd.

Toegang-tabblad

Maak een privépagina om te delen met alleen degenen die het willen zien. Pas machtigingen toe door je pagina wachtwoordbeveiliging te geven. Je kunt ook pagina's toevoegen aan een ledengedeelte voor je VIP's of betalende klanten. Je kunt ook ledenrollen creëren en bepaalde pagina's beperken tot specifieke rollen.
Het Toegang-paneel van de homepage van een Wix-website. De pagina is zichtbaar voor alle bezoekers.

Basis SEO-tabblad

Zorg dat je website hoger scoort in zoekmachines door je pagina's te optimaliseren. Vertel de machines waar je pagina over gaat, zodat ze deze kunnen tonen aan mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in je website.
Het Basis SEO-tabblad van de homepage van een Wix-website. Een beschrijving en titel zijn toegevoegd.

Social media-tabblad

Wijzig de titel en beschrijving van je pagina zoals deze op sociale netwerken wordt weergegeven. Onderscheid je van de massa met je originele titel en pagina-inhoud.
Het Social media-paneel van de homepage van een Wix-website. Er is een afbeelding van een roos toegevoegd.

Geavanceerde SEO-tabblad

Voeg extra metatags en gestructureerde gegevenscorrectie toe aan je pagina om de zoekresultaten te verbeteren. Spreek met de zoekmachines in een taal die ze begrijpen om je positie te verbeteren.
Het geavanceerde SEO-paneel van de homepage van een Wix-website.