Wix Editor: Een pagina-URL wijzigen

Leestijd 3 minuten
Elke pagina op je website heeft zijn eigen unieke URL. Je kunt je URL eenvoudig wijzigen, maar het is belangrijk om te begrijpen welke invloed dit heeft op je zoekmachineoptimalisatie (SEO).
Als je de pagina-URL van een gepubliceerde website wijzigt, wordt de nieuwe URL door zoekmachines behandeld als een geheel nieuwe pagina en werkt de oude URL niet meer. Alle links naar de oude URL werken niet meer en de SEO-ranglijst voor de pagina gaat verloren.
Om ervoor te zorgen dat je links blijven werken en je SEO-ranking naar de nieuwe pagina te verplaatsen, moet je een 301-omleiding instellen van de oude URL naar de nieuwe URL. Om dit te doen, moet je je website eerst upgraden met Premiumpakket en een domein aan je website koppelen.
Lees in dit artikel meer over:

Een pagina-URL wijzigen

1. Klik links in de Editor op Menu's en pagina's.
  2. Klik op de relevante pagina.
  3. Klik op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Basis SEO.
  5. Voer de pagina-URL in onder Wat is de URL-slug (laatste deel van de URL) voor deze pagina?
  6. Laat het vakje aangevinkt als je wilt dat Wix bezoekers die de oude URL proberen te gebruiken automatisch doorstuurt naar de nieuwe URL. Als alternatief kun je deze optie uitvinken en handmatig je eigen omleiding maken.
De automatische omleiding inschakelen bij het wijzigen van de URL-slug van een pagina
  1. Druk op Enter op je toetsenbord.
Het Basis SEO-paneel van een pagina in de Editor.
Tip:
Gebruik woorden die betrekking hebben op de inhoud van de pagina om de kans te vergroten dat die pagina wordt weergegeven in relevante zoekresultaten.

Te vermijden URL-paden

Wanneer je de URL van je websitepagina wijzigt, moet je rekening houden met URL-paden. Het is niet mogelijk om sommige URL-paden voor je pagina's te gebruiken, omdat ze worden gebruikt door Wix-apps of gereserveerd zijn voor SEO.
Enkele voorbeelden van URL-paden die je voor je pagina's moet vermijden zijn:
  • apps
  • _api
  • robots.txt
  • sitemap.xml
  • feed.xml
  • sites
  • events (bij gebruik van de Wix Events-app)
  • event-details (bij gebruik van de Wix Events-app)
Als je deze URL-paden probeert te gebruiken, zie je een foutmelding dat de URL niet beschikbaar is.