Extra tags toevoegen aan de pagina's van je website

Leestijd 6 minuten
Metatags zijn stukjes HTML-code die pagina-informatie bevatten die webbrowsers en zoekmachines kunnen lezen. Wix voegt standaard enkele standaard metatags, zoals de naam van je website, aan je website toe.
Je kunt ook extra metatags aan je website toevoegen om zoekmachines extra informatie over je pagina's te geven. Google kan bijvoorbeeld extra metatags gebruiken om uitgebreide resultaten voor je website in zoekresultaten te maken.
Het Geavanceerde SEO-tabblad met het Taginstellingen-menu.

Een extra metatag toevoegen

Voeg extra metatags toe in je Editor om de zoekmachineoptimalisatie van je website te verbeteren.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  3. Klik naast de betreffende pagina op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Basis SEO.
  5. Klik op het Geavanceerde SEO-tabblad.
  6. Klik op Extra tags.
  7. Klik op +Nieuwe tag toevoegen
  8. Voeg je metatagcode toe in het HTML-code-veld.
  9. Klik op Toepassen
Een screenshot van het toepassen van een nieuwe metatag.
Tip:
Je kunt ook tags toevoegen aan de SEO-instellingen van je website

Een metatag bewerken, verbergen of verwijderen

Werk de metatags van je website bij, zodat deze gemakkelijker te lezen zijn voor zoekmachines en webbrowsers.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  3. Klik naast de betreffende pagina op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Basis SEO.
  5. Klik op het Geavanceerde SEO-tabblad.
  6. Klik op Extra tags.
  7. Klik naast de betreffende metatag op het Meer acties-pictogram.
  8. Kies wat je wilt doen:
    • Bewerken: Een metatag bijwerken of wijzigen
    • Verbergen: Een metatag verbergen voor zoekmachines (alleen standaard metatags)
    • Verwijderen: Een metatag verwijderen (alleen voor extra metatags)
Het Meer acties-menu wordt geopend naast de og:site_name-tag in Geavanceerde SEO-instellingen, met de opties Bewerken en Verbergen.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over extra metatags:
Wil je meer weten over het optimaliseren van je website voor zoekmachines?