De canonical tags voor de pagina's van je website wijzigen

Belangrijk:
Het wijzigen van je canonical tags kan van invloed zijn op hoe je website wordt weergegeven in zoekresultaten. Voordat je hier wijzigingen aanbrengt, raden we je aan meer te lezen over canonical URL's.
Wix maakt automatisch een standaard canonical URL voor al je pagina's. Je kunt de canonical tag voor een pagina wijzigen op het Geavanceerde SEO-tabblad als je meerdere URL's hebt die naar die pagina gaan. De canonical tag vertelt zoekmachines om alleen deze pagina te indexeren en deze weer te geven in zoekresultaten voor een bepaald zoekwoord

Canonical tags begrijpen

Als je verschillende URL's hebt die dezelfde pagina op je website laden, kiezen zoekmachines één URL en overwegen die als de primaire. Dit is de enige URL die wordt weergegeven in zoekresultaten. Andere URL's worden behandeld als duplicaten en krijgen minder aandacht van zoekmachines.
Je kunt bijvoorbeeld dubbele versies van een pagina hebben als je tracking-parameters toepast op het einde van een URL. De onderstaande URL's bevatten verschillende parameters, maar leiden naar dezelfde pagina:
  • https://www.mijnprofessionelewebsite.com/diensten
  • https://www.mijnprofessionelewebsite.com/diensten?fb=1
  • https://www.mijnprofessionelewebsite.com/diensten?UTM_campaign=fallCampaign
Door de canonical tag voor een van deze pagina's te wijzigen, weten zoekmachines dat dit de paginaversie is die ze moeten indexeren en weergeven in zoekresultaten.
Wil je meer weten?
Lees dit artikel in de Wix SEO Learning Hub over canonical URL's en waarom ze belangrijk zijn

Een aangepaste canonical tag wijzigen

Je kunt de standaard canonical tag van je pagina aanpassen op het Basis SEO-tabblad. Dit is de naar zichzelf verwijzende canonical URL die we aanraden niet te wijzigen.
Belangrijk:
Wanneer je de standaard canonical tag voor een pagina wijzigt, kan de URL van de pagina uit je sitemap verdwijnen. Als je de pagina-URL naar je sitemap wilt herstellen, verwijder dan de canonical tag.

Om een aangepaste canonical tag wijzigen:

1. Ga naar de SEO-instellingen van je pagina:
2.  Klik op het Geavanceerde SEO-tabblad.
3.  Klik op Extra tags.
4.  Klik bij canonical op het Meer acties-pictogram.
5.  Selecteer Bewerken.
6.  Bewerk je tag onder Tagwaarde.
7.  Klik op Toepassen.

Een canonical tag verwijderen

Je kunt een aangepaste canonical tag verwijderen als je de originele canonical tag moet herstellen. Het keert automatisch terug naar de standaardinstelling die Wix op elke pagina van je website toepast.

Om een canonical tag te verwijderen:

1. Ga naar de SEO-instellingen van je pagina:
2.  Klik op het Geavanceerde SEO-tabblad.
3.  Klik op Extra tags.
4.  Klik bij canonical op het Meer acties-pictogram.
5.  Selecteer Bewerken.
6.  Klik op Naar patroon resetten.
7.  Klik op Toepassen.
Krijg hulp bij je SEO van een professional.
Huur een expert in