CMS: Problemen met dynamische pagina's oplossen

Leestijd 7 minuten
Met dynamische pagina's in het Content Management System (CMS) kun je meerdere items weergeven zonder dat je je pagina voor elk item opnieuw hoeft te ontwerpen. Door unieke pagina's te maken op basis van één ontwerp, bespaar je tijd en zorg je voor consistentie op je hele website.

Zoals met elke tool kun je echter problemen tegenkomen bij het gebruik van dynamische pagina's. Dit artikel helpt je bij het identificeren en oplossen van veelvoorkomende problemen, zodat je de efficiëntie en consistentie van dynamische pagina's voor je websitebeheer volledig kunt benutten.
Tip:
Je kunt veel problemen met dynamische pagina's oplossen vanaf de nieuwe Koppelingen-pagina in je verzameling. Deze functie is nog niet in alle Wix-accounts beschikbaar.
  1. Ga naar CMS op het dashboard van je website.
  2. Klik op de verzameling.
  3. Klik rechtsboven op Meer acties en selecteer Koppelingen bekijken.
  4. Bekijk de URL's van de dynamische pagina's, de velden die worden gebruikt als URL-slugs, en meer.
Screenshot van het oplossen van koppelingsproblemen.

Live website werkt niet goed

Als je pagina en inhoud correct worden weergegeven in de voorbeeldmodus, maar niet op je live website, zorg er dan voor dat:

Dynamische lijstpagina navigeert naar de verkeerde versie van de itempagina

Wanneer je dynamische lijstpagina naar de versie van de dynamische itempagina van het verkeerde item navigeert, ligt het probleem vaak in de URL. Je kunt dit identificeren door de URL van de live website te bekijken. Als de knop de onjuiste URL voor een item op de lijstpagina weergeeft, of als de knop de juiste URL toont, maar het verkeerde item wordt geladen op de itempagina, zijn dit indicatoren van het probleem.

Als je op verschillende items klikt op de dynamische lijstpagina die elk naar dezelfde versie van de dynamische itempagina leiden, hebben de items waarschijnlijk geen unieke URL's. Om dit op te lossen, kun je de inhoud bijwerken in het veld dat wordt gebruikt voor de URL-slug of een ander veld voor de slug selecteren.

Dataset van dynamische pagina's toont ten onrechte '100 pagina's gegenereerd'

Als je merkt dat je dataset voor dynamische pagina's ten onrechte alleen '100 pagina's gegenereerd' weergeeft, kun je dit probleem negeren wanneer je meer dan 100 pagina's hebt gegenereerd. Het bericht '100 pagina's gegenereerd' kan verschijnen, zelfs als je meer dan 100 versies van de dynamische pagina hebt.

We werken aan een oplossing voor dit probleem met het onjuiste aantal items dat wordt weergegeven in de dynamische dataset.

Als een link of knop nergens naartoe leidt of naar de verkeerde plaats leidt, komt dat meestal omdat het element is gekoppeld aan een statische bestemming, maar ook aan het CMS. Elementen kunnen niet zowel een statische link van het Link-pictogramhebben én een dynamische link vanuit een CMS-dataset.

Lege dynamische itempagina

Als je itempagina leeg is in je Editor, kan het zijn dat je live-verzameling items heeft, maar de Sandbox-verzameling leeg is. De Editor toont inhoud volgens de Sandbox-verzameling.

Niet-functionele navigatieknoppen

Als een knop niet werkt of grijs is wanneer deze is ingesteld op het volgende/vorige item, komt dit meestal door het type dataset of de actie die wordt gebruikt.

403 verboden foutmelding

Een 403-fout treedt op wanneer een bezoeker niet de relevante machtigingen heeft om toegang te krijgen tot een verzameling die op de pagina wordt weergegeven. Bewerk de machtigingen om de bezoeker toegang te geven tot de pagina.

404- of 500-foutpagina

Als je dynamische pagina omleidt naar een 404/500-foutpagina, betekent dit meestal dat er een slug-wijziging is aangebracht. Controleer of alle gekoppelde elementen nog steeds aan die pagina zijn gekoppeld en als het een al gepubliceerde/geïndexeerde URL is, controleer dan of er een omleiding is gemaakt.

Grote ruimte / lege ruimte onderaan de pagina

Als je dynamische itempagina onderaan een grote ruimte of opening heeft, komt dat meestal omdat itempagina's verschillende lengtes hebben en de indeling niet is bewerkt op de kortste itempagina. Om dit te voorkomen, ontwerp je volgens het kortste item op de respectieve itempagina en gebruik je stroken in plaats van elementen 'vrij' in de onderdelen te plaatsen.