CMS: Statische versus dynamische links

Leestijd 2 minuten
Je kunt elementen op je website, zoals knoppen en afbeeldingen, koppelen aan statische of dynamische bestemmingen. Statische links blijven altijd hetzelfde, terwijl dynamische links veranderen op basis van criteria zoals welk CMS-verzamelingsitem (Content Management System) op je pagina wordt weergegeven.

Statische links behouden dezelfde verbinding tussen het element en de bestemming van de link. In je Editor kun je op een element op het Link-pictogramklikken om het statische link-paneel te openen. Daar kun je beslissen waar je wilt dat de link je websitebezoekers naartoe leidt. Dit is het standaard linktype in de Editors bij het linken van elementen naar andere pagina's, externe URL's, e-mailadressen en meer.
Een screenshot van de opties voor statische links in de Wix Editor.

In tegenstelling tot statische links, veranderen dynamische links op basis van de bestemming die wordt opgehaald door de gekoppelde dataset van het element. In een repeater op een dynamische lijstpagina kun je bijvoorbeeld een knop koppelen om naar de dynamische itempagina te navigeren. Wanneer bezoekers op de knop klikken, gaan ze naar de speciale dynamische itempagina van het item.

Door het Aan CMS koppelen-pictogramte gebruiken, creëer je een link die dynamisch verandert op basis van het verzamelingsitem waaraan het is gekoppeld. Je kunt ook selecteren of de link in het huidige venster of in een nieuw venster wordt geopend.
Een screenshot van het koppelen van een knop aan een dynamische itempagina.