Wix Editor: Een link toevoegen aan een element

Leestijd 6 minuten
Voeg links toe aan elementen op je website om bezoekers te helpen door je inhoud te navigeren en ze door te sturen naar relevante en belangrijke inhoud.
Er zijn veel soorten links die je kunt toevoegen, waaronder paginalinks, externe URL-links en links naar e-mailadressen.
Lees in dit artikel meer over:

Er zijn veel soorten links die je aan je elementen kunt toevoegen om de bezoekers van je website naar de gewenste inhoud te leiden; inclusief links naar lightboxes, ankers en externe URL's.
GIF die toont hoe een pagina als link geselecteerd wordt in de Editor.
Klik op een optie hieronder om meer te lezen over de linktypen:

Voeg links aan verschillende elementen toe, waaronder afbeeldingen, tekst, knoppen en vector art.
Het Link-paneel in de Editor. Er wordt een knop aan een telefoonnummer gelinkt.

Om een link aan een element toe te voegen:

1. Klik op het Link-pictogram.
  2. Selecteer een linktype en voer de details in.
  3. Klik op Klaar.
Wil je een link verwijderen?
Je kunt op elk moment een link van een element verwijderen. Selecteer Geen in de Waar wil je de link naartoe koppelen?-pop-up en klik op Klaar.

Je websitemenu bevat items die linken naar pagina's of pagina-onderdelen op je website. Je kunt een menu-item echter ook aan een andere bestemming koppelen.
Deze links zien eruit als normale menu-items en je kunt ze welke naam je maar wilt geven.

Om een menu-item te linken:

1. Klik links in de Editor op Pagina's.
  2. Klik op het Link toevoegen-pictogram.
  3. Selecteer het linktype en voer de linkdetails in.
  4. Kies of je link in een nieuw venster of in het huidige venster wordt geopend.
  5. Klik op Klaar.
  6. Voer de naam voor het menu-item in.

Voeg links toe aan media in je galerijen zodat deze openen wanneer een bezoeker erop klikt. Je kunt links naar media toevoegen in zowel de Pro Gallery als in gewone galerijen.
Klik op een optie hieronder om meer te lezen over het toevoegen van links aan galerij-items.

Als je Velo by Wix gebruikt, houd er dan rekening mee dat het hebben van twee onClick-functies (een set van het Editor-linkpaneel en een set van Velo) een conflict kan veroorzaken. Bij gebruik van twee onClick-functies op hetzelfde element moet de link met code worden toegevoegd.
Als je gebruik maakt van het CMS (Content Management System), houd er dan rekening mee dat klikacties ook kunnen conflicteren met links als de link wordt toegevoegd via het linkpaneel. Het CMS kan worden gekoppeld aan URL's en documentveldtypen. Lees meer over het werken met dataset-acties voor knoppen.

Geavanceerde SEO-instellingen

Wanneer je een element aan een websitepagina of webadres koppelt, kun je het rel-attribuut voor de link kiezen. Rel-attributen bepalen de relatie tussen je pagina's en de links die je eraan toevoegt, en de pagina / zoekmachine behandelt ze dienovereenkomstig.
Belangrijk:
Rel-attributen zijn een geavanceerd onderwerp en het toewijzen van het verkeerde attribuut kan problemen veroorzaken met je website en links. Daarom raden we aan dat alleen gevorderde gebruikers een rel-attribuut kiezen voor hun links.

Om een rel-attribuut toe te voegen:

1. Klik op het relevante element in de Editor.
  2. Klik op het Link-pictogram.
  3. Selecteer links in het paneel of het element moet worden gekoppeld aan een websitepagina of een webadres.
  4. Klik op Geavanceerde SEO-instellingen.
  5. Selecteer in het dropdownmenu welke attributen je wilt toepassen:
    • noopener: Dit attribuut voorkomt dat de pagina / website waarnaar je hebt gelinkt toegang krijgt tot (of informatie krijgt over) de pagina waarvandaan je hem hebt gelinkt. Wij raden aan dit in de meeste gevallen te gebruiken, omdat het de veiligheid van je website beschermt.
    • noreferrer: Dit attribuut voorkomt dat de pagina / externe website waarnaar u linkt toegang krijgt tot informatie over je website en pagina's.
    • nofollow: Dit attribuut vertelt zoekmachines om de link te negeren, omdat deze niet gerelateerd is aan je website. Daarom crawlen zoekmachines de link niet.
    • sponsored: Dit attribuut laat zoekmachines weten dat de link een advertentie of een plaatsing is, en dat je betaald bent om deze aan je website toe te voegen. Wij raden aan dit attribuut te gebruiken voor alle betaalde advertenties of plaatsingslinks op je website, omdat het de kans kleiner maakt dat je SEO-ranking bestraft wordt voor het proberen te manipuleren van resultaatrankings.