Wix Multilingual: Talen beheren op een meertalige website

Leestijd 3 minuten
Beheer al je talen vanaf één plek via het Websitetalen-tabblad in het Multilingual-dashboard. Voeg zoveel talen toe als je wilt en vertaal ze naarmate je klantenbestand en bedrijf groeien. Je kunt ook kiezen welke talen je wilt weergeven of verbergen, en talen die je niet langer wilt weergeven verwijderen.
Lees meer over het beheer van de talen van je website:

Een taal aan je website toevoegen

Met Wix Multilingual kun je meerdere talen aan je website toevoegen en deze beheren via je dashboard.
Wanneer je een taal aan je website toevoegt, kun je ervoor kiezen om je inhoud automatisch of handmatig te vertalen en ervoor zorgen dat bezoekers je website kunnen gebruiken, ongeacht de taal die ze spreken.

Om een nieuwe taal toe te voegen:

1. Ga naar Websitetalen op het Multilingual-dashboard.
  2. Klik op Taal toevoegen.
  3. Klik op het Taal-dropdownmenu en selecteer een taal.
  4. Klik op het Vlag-dropdownmenu en selecteer een vlag om de taal weer te geven.
  5. Klik op Taal toevoegen.

Een taal tonen of verbergen op je website

Elke keer dat je een secundaire taal toevoegt, wordt deze standaard verborgen. Wanneer je klaar bent met het vertalen van die taal en tevreden bent met hoe het eruit ziet, kunt je het zichtbaar maken om het aan de wereld te laten zien.

Om een taal weer te geven of te verbergen:

1. Ga naar Websitetalen op het Multilingual-dashboard.
  2. Klik naast je taal op de Status-dropdown en selecteer een optie:
    • Zichtbaar: De taal is toegankelijk voor bezoekers van de website en verschijnt op het taalmenu.
    • Verborgen: De taal is niet toegankelijk voor bezoekers van de website (zelfs met een directe link) en verschijnt niet op het taalmenu.

Een taal van je website verwijderen

Wanneer je een taal verwijdert, worden de vertalingen en alle wijzigingen die je in die taal hebt aangebracht permanent verwijderd.

Om een taal te verwijderen:

1. Ga naar Websitetalen op het Multilingual-dashboard.
  2. Klik naast de taal die je wilt verwijderen op het Meer acties-pictogram.
  3. Selecteer Taal verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het beheren van je websitetalen: