Wix Multilingual: Problemen met een ontbrekend taalmenu oplossen

Leestijd 5 minuten
Zie je het taalmenu niet? Geen probleem, je kunt het altijd opnieuw toevoegen. Hieronder staan enkele veelvoorkomende redenen waarom je taalmenu zou kunnen ontbreken en de manier om elk probleem op te lossen.
Een screenshot van een Wix-website met het taalpaneel

Het taalmenu ontbreekt op je live website

Als het taalmenu niet op je live website verschijnt, maar nog steeds zichtbaar is in je Editor, is je secundaire taal mogelijk verborgen. Wanneer je hoofdtaal de enige zichtbare taal is, wordt het taalmenu niet weergegeven aan bezoekers.
Elke keer dat je een secundaire taal aan je website toevoegt, wordt deze standaard verborgen. Wanneer je vertaling klaar is om live te gaan, moet je de secundaire taal zichtbaar maken.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar Multilingual op het dashboard van je website.
  2. Zorg ervoor dat de secundaire taal zichtbaar is:
    1. Klik naast de relevante secundaire taal op de Status-dropdown.
    2. Selecteer Zichtbaar.
  3. (In de Editor) Klik rechtsboven op Publiceren om je website te publiceren.
Een screenshot van het Wix Multilingual Language-dashboard

Het taalmenu ontbreekt in je Editor

Als je het taalmenu niet kunt zien in je Editor, zijn er verschillende redenen om ernaar te kijken.

Een ander element verbergt het taalmenu

Als je taalmenu verborgen is achter of overlapt met een ander element, zie je het mogelijk niet op je live website. Je kunt het Lagen-paneel gebruiken om het taalmenu te vinden en het vervolgens naar voren brengen zodat het zichtbaar is.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik bovenaan de Editor op Tools.
  3. Schakel het Lagen-selectievakje in.
  4. Selecteer het Taalmenuin het Lagen-paneel.
    Tip: Je kunt het taalmenu vinden door op Koptekst / Pagina / Voettekst te klikken om de lagen van elk onderdeel te bekijken of door naast een specifieke laag op het Pijl-pictogramte klikken.
  5. Klik en sleep het Taalmenu omhoog om het opnieuw te ordenen. Wanneer het als het eerste element in de lijst verschijnt, verschijnt het ook visueel als de bovenste laag in je Editor.
  6. Klik op Opslaan of Publiceren
Een screenshot van het Tools-paneel in de Wix Editor

Het taalmenu is verwijderd

Als je per ongeluk het taalmenu hebt verwijderd, maak je dan geen zorgen, je kunt het altijd opnieuw toevoegen, net als andere elementen.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  3. Klik op Menu en anker.
  4. Klik op Taalmenu's.
  5. Klik op een menu of sleep het menu naar de relevante locatie.
  6. Klik op Opslaan of Publiceren
Een screenshot van het 'Taal toevoegen'-tabblad van de Wix Editor

Ondervind je nog steeds problemen?

Als je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact met ons op met de stappen die je hebt genomen om het probleem op te lossen en we onderzoeken dit graag verder.