Wix Multilingual: Een website automatisch aan bezoekers tonen in de taal van hun browser

Leestijd 4 minuten
Waarschuwing:
Het activeren van de automatische taalwisseling wordt niet aanbevolen voor zoekmachines en zal de SEO van je website schaden als je afhankelijk bent van organisch verkeer. Lees meer in het gedeelte met veelgestelde vragen
Laat bezoekers automatisch de taalversie van je website zien die overeenkomt met de taal van hun browser. Dit zal je bezoekers helpen je website in hun lokale taal te verkennen. Als je website bijvoorbeeld een Duitse versie heeft en een websitebezoeker zijn of haar browser heeft ingesteld op Duits, worden ze automatisch omgeleid om je website in de taal van hun voorkeur te zien.
Belangrijk:
Als je de banner voor cookietoestemming hebt ingeschakeld, kunnen je websitebezoekers de taal niet handmatig wijzigen naar een taal die anders is dan de standaardtaal van hun browser totdat ze de cookiebanner accepteren.
Lees in dit artikel meer over

Websites automatisch aan bezoekers tonen in de taal van hun browser

Je kunt de functie voor automatisch wisselen van taal inschakelen vanuit je Multilingual-dashboard of vanuit je Editor.
Dashboard
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar Multilingual op het dashboard van je website.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op de Automatische taalwisseling-schakelaar om te wijzigen hoe je website omleidt:
    • Ingeschakeld: De website wordt automatisch weergegeven in de browsertaal van de bezoeker.
    • Uitgeschakeld: De website wordt weergegeven in de hoofdtaal van je website en bezoekers moeten overschakelen naar hun voorkeurstaal via je taalmenu.
Een screenshot van het Algemene instellingen-tabblad met het Automatisch wisselende taal-tabblad gemarkeerd.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie.