Wix Multillingual: Een website automatisch in hun browsertaal aan bezoekers tonen

Leestijd 2 minuten
Toon bezoekers automatisch de taalversie van je website die overeenkomt met de taal van hun browser.
Als je je website bijvoorbeeld naar het Spaans vertaalt en een bezoeker de taal van zijn of haar browser heeft ingesteld op Spaans, bekijken ze de Spaanse versie van je website. Op deze manier hoeven ze de taal niet handmatig te wijzigen vanuit het taalmenu van je website.

Als je geen Spaanse versie hebt, komt deze kijker terecht op de standaardversie van je website. Ze kunnen de taal nog steeds handmatig wijzigen via het taalmenu.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je taal zichtbaar maakt op het Multilingual-dashboard.
Lees in dit artikel meer over:

Belangrijke informatie over het automatisch omleiden van je bezoekers

Voordat je besluit om bezoekers je website automatisch in hun browsertaal te tonen, raden we aan de volgende informatie te lezen:
  • Als je je websitebezoekers omleidt op basis van hun waargenomen taal, kunnen ze mogelijk niet alle taalversies van je website bekijken.
  • Het omleiden beïnvloedt automatisch de zoekresultaten. Zoekmachines zullen je website alleen in hun hoofdtaal crawlen en indexeren. Bijvoorbeeld, de Googlebot-crawler komt meestal uit de VS en zal alleen de Engelse versie van je website crawlen voor zoekresultaten. Lees meer over meertalige websites bij Google
  • Deze functie is alleen beschikbaar als je ten minste één actieve secundaire taal hebt in Wix Multilingual.
  • Je moet de relevante taal in Wix Multilingual hebben toegevoegd om deze te kunnen weergeven. Als je je website niet in de browsertaal van een bezoeker laat vertalen, zien zij de versie met de standaardtaal.

Bezoekers automatisch omleiden

Sta bezoekers toe om je website in hun browsertaal te bekijken door het inschakelen van Automatisch wisselen op je Multilingual-dashboard. Zorg ervoor dat je taal zichtbaar maakt op het Multilingual-dashboard.

Om je bezoekers automatisch om te leiden:

1. Klik boven aan de Editor op het Taal wisselen-paneel.
Een screenshot met de Taal wisselen-dropdown in de Editor.
  1. Klik op Talen beheren.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op de Automatische taalwisseling-schakelaar om te wijzigen hoe je website omleidt:
    • Ingeschakeld: De website wordt automatisch weergegeven in de browsertaal van de bezoeker.
    • Uitgeschakeld: De website wordt weergegeven in de hoofdtaal van je website en bezoekers moeten overschakelen naar de taal van hun voorkeur met behulp van je taalmenu.
Een screenshot van het Algemene instellingen-tabblad met het Automatisch wisselende taal-tabblad gemarkeerd.