Wix Bookings: Afspraken maken en beheren met de Wix Owner-app

Leestijd 4 minuten
Met de Wix Owner-app kun je onderweg sessies maken, bijwerken of annuleren vanaf je mobiele apparaat.
Maak nieuwe afspraken vanaf het Diensten-tabblad van de Wix Owner-app. Je kunt je komende afspraken ook bekijken en bijwerken vanuit de boekingsagenda in je Wix Owner-app.
Lees in dit artikel meer over:

Een afspraak creëren in de Wix Owner-app

Maak nieuwe afspraakdiensten terwijl je onderweg bent met de Wix Owner-app. Afspraken zijn diensten die klanten boeken wanneer er een tijdstip beschikbaar is. Een kapper kan bijvoorbeeld beschikbaar zijn van 9.00 uur tot 19.00 uur en klanten kunnen elk tijdstip boeken dat nog niet bezet is.

Om een afspraak te maken in de Wix Owner-app:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Diensten.
  4. Tik onderaan op + Nieuwe dienst aanmaken.
  5. Tik op Afspraak.
  6. Voeg de volgende details over de afspraak toe:
    • Voeg een afbeelding toe: Tik op Afbeelding toevoegen om een nieuwe foto te maken of een bestaande te uploaden.
    • Gegevens: Voer de naam en beschrijving van de dienst in.
      Let op: Tik op de Categorie-dropdown en selecteer een categorie (als je categorieën hebt gemaakt).
    • Locatie: Tik op de Locatie-dropdown en selecteer de locatie van de afspraak.
    • Medewerkers: Tik op Bewerken om de beschikbare medewerkers te kiezen.
    • Duur: Selecteer de lengte van de sessie en de tijd tussen sessies in de relevante dropdowns.
    • Prijzen: Tik op de Prijstype-dropdown en selecteer een optie:
      • Vaste prijs: Je rekent een vaste prijs voor de afspraak.
        1. Tik op Bedrag en voer de prijs in.
        2. Kies hoe klanten betalen in de Betalingsvoorkeuren-dropdown:
          • Online: Accepteer alleen online betalingen voor de afspraak.
          • Ter plaatse: Accepteer alleen betalingen ter plaatse (voor of na de afspraak).
          • Online of ter plaatse: Laat klanten kiezen of ze online of ter plaatse betalen.
          • De aanbetaling online: Accepteer een online aanbetaling voor de afspraak en laat klanten de rest ter plaatse betalen.
      • Gepersonaliseerde prijs: Voer een korte beschrijving van je prijs in (maximaal 20 tekens). De beschrijving verschijnt op je website.
        Let op: Dit betekent dat klanten je niet online kunnen betalen.
      • Gratis: Bied de dienst gratis aan.Ideaal voor kennismakingsafspraken met klanten.
      • Variabele prijzen: Ga naar je Wix-account op desktop om variabele prijzen aan je afspraken toe te voegen.Je kunt verschillende tarieven voor afspraken in rekening brengen, afhankelijk van de medewerker, het type klant, het type dienst en meer.
  7. Tik op Opslaan
Een screenshot die laat zien hoe je een afsprakendienst maakt in de Wix Owner-app.
Tip:
Je kunt ook afspraken maken met behulp van het Snelle acties-menu onderaan de Wix Owner-app. Tik op Toevoegen, tik op Een dienst creëren en tik vervolgens om een afspraak te kiezen.

A screenshot showing how to access the Quick Actions menu to create a service.

Een aanstaande afspraak bijwerken in de Wix Owner-app

Breng op elk gewenst moment wijzigingen aan in een aankomende afspraak met je Wix Owner-app. Je kunt de sessie naar een andere dag verplaatsen, de medewerker wijzigen of een notitie over de sessie toevoegen.

Om een aankomende afspraak bij te werken in de Wix Owner-app:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Agenda
  4. Tik om de relevante datum te selecteren.
  5. Tik naast de afspraak op het Meer acties-pictogram.
  6. Tik op Sessie bewerken.
  7. Breng de relevante wijzigingen aan, waaronder:
    • Het wijzigen van de medewerker voor de afspraak
    • Het wijzigen van de tijd en datum van de afspraak
    • Een notitie aan jezelf toevoegen over de afspraak
  8. Tik op Opslaan.
  9. (Optioneel) Tik op Ja om je klant een e-mail te sturen met de bijgewerkte details.
Een screenshot die laat zien hoe je een aanstaande afspraak kunt bijwerken in de Wix Owner-app.

Een aankomende afspraak annuleren in de Wix Owner-app

Je kunt aankomende afspraken ook annuleren met de Wix Owner-app. Je kunt er ook voor kiezen om je klant een e-mail te sturen over de annulering.

Om een aankomende afspraak te annuleren in de Wix Owner-app:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Agenda
  4. Tik op de relevante datum.
  5. Tik om de relevante boeking te selecteren.
  6. Tik onderaan op Sessie annuleren.
  7. Tik op Sessie annuleren.
  8. (Optioneel) Tik op Ja om een e-mailmelding te sturen naar de klant wiens sessie is geannuleerd.
Een screenshot die laat zien hoe je een afspraaksessie annuleert in de Wix Owner-app.