Wix Bookings: Lessen maken met de Wix Owner-app

Leestijd 6 minuten
Maak en plan lessen vanaf je mobiel met de Wix Owner-app. Lessen zijn periodieke diensten met sessies die klanten kunnen boeken, zoals een wekelijkse yogales. Je hebt de flexibiliteit om dezelfde les met verschillende instructeurs of duur aan te bieden, en lessen ook onderdeel te maken van een abonnement.

Stap 1 | Maak de les

Begin met het maken van een nieuwe les in de Wix Owner-app. Voer de relevante details over je les in, bepaal hoe je je klanten wilt factureren en meer.

Om een les te maken in de Wix Owner-app:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Diensten.
  4. Tik op + Nieuwe dienst aanmaken.
  5. Tik op Les.
  6. Tik op Afbeelding toevoegen om een nieuwe foto te maken of een bestaande te uploaden.
  7. Voer de dienstnaam en beschrijving van de les in.
  8. Vul het maximum aantal deelnemers in dat je dienst kan boeken.
  9. Selecteer een dienstlocatie:
    • Bedrijfsadres: Kies welk van je bedrijfsadressen de les aanbiedt.
      • Als je meerdere locaties hebt, tik je op het selectievakje naast elke locatie.
      • Aangepaste locatie: Voer een locatiebeschrijving in, zoals 'bij de ingang van het park'.
  10. Selecteer een prijsoptie:
    • Vaste prijs: Je rekent voor elke sessie hetzelfde.
      1. Tik op Bedrag en voer de sessieprijs in.
      2. Kies hoe klanten betalen in de Betalingsvoorkeuren-dropdown:
        • Online: Accepteer alleen online betalingen voor de sessie.
        • Ter plaatse: Accepteer alleen betalingen ter plaatse (voor of na de sessie).
        • Online of ter plaatse: Laat klanten kiezen of ze online of ter plaatse betalen.
        • De aanbetaling online: Accepteer een online aanbetaling voor de sessie en laat klanten de rest ter plaatse betalen.
    • Gepersonaliseerde prijs: Voer een korte beschrijving van je prijs in (maximaal 20 tekens). De beschrijving verschijnt op je website.
      Let op: Dit betekent dat klanten je niet online kunnen betalen.
    • Gratis: Bied de dienst gratis aan.Ideaal voor kennismakingssessies met klanten.
    • Verschillende prijzen: Sla je wijzigingen op en ga naar je Wix-account op je desktop om variabele prijzen aan je lessen toe te voegen.Je kunt lessen in rekening brengen per klant of diensttype (bijvoorbeeldverschillende tarieven voor volwassenen en kinderen, verschillende soorten kapsels, enzovoort).
  11. Bewerk het Geavanceerde instellingengedeelte:
    • Kies welk boekingsbeleid je aan de les wilt toevoegen in de Beleidsnaam-dropdown.
    • (Optioneel) Maak je les alleen-lezen door Online boeking aannemen uit te schakelen.
  12. Tik op Opslaan.
  13. Kies wanneer je sessies wilt toevoegen om geboekt te worden:
    • Misschien later: Voeg sessies voor deze les later toe op de Agenda- of Diensten-tabbladen.
    • Nu inplannen: Stel de dagen en tijden in waarop je sessies voor deze les aanbiedt (zie stap 6 in het volgende gedeelte).
Tip:
Je kunt ook lessen maken met behulp van het Snelle acties-menu onderaan de Wix Owner-app. Tik op Toevoegen, tik op Dienst maken en tik vervolgens op Les.

A screenshot showing how to access the Quick Actions menu to create a service.

Stap 2 | Plan wanneer de les wordt aangeboden

Nu kun je plannen wanneer de les wordt aangeboden, hoe vaak deze wordt herhaald (bijvoorbeeld elke 2 weken), wie de les leidt, en meer.
Wanneer je klaar bent, kun je teruggaan en wijzigingen aanbrengen of de lessen op andere tijden plannen met andere details. Je hebt bijvoorbeeld de flexibiliteit om dezelfde yogadienst op maandagochtend in te plannen, onder leiding van de ene instructeur, en op donderdagavond, onder leiding van een andere.

Om de les in te plannen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Diensten.
  4. Tik naast je les op het Meer acties-pictogram.
  5. Selecteer Lesrooster toevoegen.
  6. Voer de sessiegegevens in:
    • Medewerker: Tik op de dropdown om de medewerker te selecteren die de les leidt.
    • Locatie: Als je meerdere locaties hebt, klik dan op de dropdown om te kiezen waar de les plaatsvindt.
  7. Stel de Tijd en duur van de afspraak in:
    • Startdatum: Selecteer de eerste datum waarop de les beschikbaar is.
    • Aanvangstijd: Selecteer hoe laat de sessie begint.
    • Duur: Stel in hoe lang de les duurt.
    • Herhalen: Kies hoe vaak de les plaatsvindt (bijvoorbeeld Nooit, Wekelijks of Elke 2 weken).
    • Stel een einddatum in: Tik op het selectievakje om een datum in te stellen waarop deze sessies niet langer beschikbaar zijn.
  8. Tik op Opslaan.

Screenshot showing how to schedule the days for a class in the Wix owner app.

Stap 3 | (Optioneel) Bied deze les aan als onderdeel van een abonnement

Met de Abonnementen-app kun je abonnementen maken (bijvoorbeeld een maandelijks sportschoolabonnement) of pakketten (bijvoorbeeld een 6-lessenpakket).
Nadat je de abonnementen hebt gemaakt, kun je deze koppelen aan boekingsdiensten. Wanneer klanten bijvoorbeeld een maandelijks sportschoolabonnement bij je kopen, krijgen ze toegang tot je les.
Let op:

Om een boekingsdienst te koppelen aan een bestaand betaald abonnement:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Diensten.
  4. Tik naast je les op het Meer acties-pictogramundefined.
  5. Tik op Pakketten beheren.
  6. Tik onder de betreffende abonnementen op Koppelen en tik vervolgens op Klaar.
Screenshot die laat zien hoe je een les koppelt aan een abonnement op de Wix Owner-app.

Veelgestelde vragen

Klik hieronder op een vraag voor meer informatie over lessen in de Wix Owner- en leden-apps.