Toegankelijkheid: De Toegankelijkheidswizard gebruiken

Leestijd 4 minuten
Identificeer en los toegankelijkheidsproblemen op je Wix-website op met behulp van de Toegankelijkheidswizard. Dit is een hulpmiddel dat je kan helpen ervoor te zorgen dat elke bezoeker, ongeacht zijn of haar capaciteiten, je website kan bekijken en er doorheen kan navigeren.
Er zijn twee onderdelen in de wizard die je moet invullen. We raden je aan alle onderdelen te volgen en in te vullen om de toegankelijkheid van je website te verbeteren en te optimaliseren.
Belangrijk:
Hoewel Wix er altijd naar streeft om onze producten en diensten te verbeteren, kunnen we niet garanderen dat je website zal voldoen aan de toegankelijkheidswetten en -regelgeving in jouw regio. We raden aan een toegankelijkheidsexpert te raadplegen om ervoor te zorgen dat je website voldoet aan de normen voor jouw regio.

Stap 1 | Open de Toegankelijkheidswizard

Open de wizard vanuit je Editor-instellingen om je website toegankelijker te maken voor bezoekers.
Het Instellingen-paneel bovenaan de Editor. De cursor wijst de optie voor de Toegankelijkheidswizard aan

Om de Toegankelijkheidswizard te openen:

1. Selecteer Instellingen bovenaan de Editor.
  2. Selecteer Toegankelijkheidswizard.
  3. Selecteer rechts Scan mijn website.

Stap 1 | Los ontdekte problemen op

Nadat je website is gescand, krijg je een lijst met gedetecteerde problemen te zien. Selecteer elk probleem om de instructies te openen en zorg ervoor dat je de wijzigingen toepast wanneer je ze hebt opgelost.
Als je klaar bent, selecteer je Ga verder met stap 2.
Stap 1 in de Wizard. De cursor wijst een probleem met de hoofdkop van de 'Over'-pagina aan
Selecteer hieronder een optie om meer te lezen over de problemen die kunnen worden gedetecteerd.
Belangrijk:
Je moet alle gedetecteerde problemen oplossen om door te gaan naar de volgende stap in de wizard.

Stap 2 | Zoek en los problemen op

Vervolgens markeert de Zoek en los problemen op-stap meer instellingen op je website die mogelijk moeten worden aangepast voor toegankelijkheid. Dit gedeelte is niet automatisch en de componenten moeten handmatig worden aangepast.
Stap 2 in de Wizard. De cursor wijst een probleem met linktekst op alle pagina's aan
Selecteer hieronder een optie om meer te lezen over de instellingen die je in deze stap kunt aanpassen.
Let op:
Markeer elke stap als voltooid zodra je klaar bent met het maken van de aanpassingen.
Wil je je website nog toegankelijker maken?
Gebruik de geavanceerde instellingen in de wizard om de toegankelijkheid van je website te blijven verbeteren. Lees meer over de geavanceerde instellingen van de Wizard