Wix Multilingual: Een overzicht

Leestijd 3 minuten
Met Wix Multilingual kun je je website handmatig of automatisch vertalen naar meer dan 180 talen. Bezoekers kiezen de taal van hun voorkeur en krijgen daardoor een meer lokale ervaring. Maak een unieke versie voor elke taal, inclusief verschillende tekst, afbeeldingen, SEO-instellingen en nog veel meer.
een gif van het taalselectiepaneel op een live Wix-website

Hoe werkt het?

Zodra je klaar bent met het bouwen van de website in je hoofdtaal, voeg je Wix Multilingual toe. Tijdens het instellen van de app selecteer je je hoofd- en secundaire taal.

Je krijgt dan de optie om je website handmatig of automatisch te vertalen, zodat je controle hebt over hoe de inhoud wordt aangepast aan verschillende taalversies van je website. Dit zorgt voor een efficiënt en aanpasbaar taalbeheer naarmate je website zich ontwikkelt.
Een screenshot van het toevoegen van een nieuwe taal in Wix Multilingual
Je kunt je vertalingen ook beheren: voeg meer talen toe, vertaal nieuwe pagina's of elementen op je website, verwijder talen en meer.
een screenshot van het scherm voor het beheren van talen in wix multilingual

Beheer je vertalingen met gemak

Vertaal en controleer de inhoud van zowel je website als van je apps op één plek met behulp van de Translation Manager op het dashboard van je website.
De Translation Manager toont een lijst van alle inhoud van je website op één locatie, en geeft aan wat er nog moet worden vertaald. Je kunt ook talen die je niet langer wilt weergeven verbergen of verwijderen.
Een screenshot van het Wix Website Translation-dashboard

Hoe bezoekers door je meertalige website navigeren

Bezoekers van je website kunnen van taal wisselen met behulp van een taalselectiemenu dat automatisch wordt toegevoegd aan je Editor bij het installeren van de app.
Het menu toont alle gepubliceerde talen op je website en je kunt zelfs beslissen in welke volgorde de talen verschijnen. Je kunt het menu aanpassen aan jouw behoeften, door het ontwerp, de indeling en de tekst te personaliseren.
Een screenshot van een Wix-website met de taalkiezer open

Optimaliseer SEO voor je taalversies

Met Wix Multilingual kun je je SEO-instellingen voor elke taal afzonderlijk optimaliseren. Op die manier kun je je strategie afstemmen op verschillende taalgebieden en je online aanwezigheid versterken.
Je hebt ook de mogelijkheid om je URL-structuur te wijzigen om je zoekpositie te verbeteren. Er zijn drie opties beschikbaar: submappen, subdomeinen en taalparameters. Lees meer over de voordelen en risico's van het wijzigen van je URL-structuur
een screenshot van het SEO-paneel in de Wix Editor