Wix Multilingual: SEO-instellingen voor meertalige websites optimaliseren

Leestijd 8 minuten
Met Wix Multilingual kun je je SEO-instellingen voor elke taal afzonderlijk optimaliseren. Op deze manier kun je je strategie afstemmen op verschillende locaties en je online aanwezigheid vergroten.
Wix voegt standaard hreflang- en x-default-tags aan de code van de meertalige pagina's van je website. Dit zijn HTML-kenmerken die kunnen helpen zoekmachines zoals Google de taal en geografische targeting van een pagina te vertellen. Wanneer iemand bijvoorbeeld naar je pagina zoekt, helpt de hreflang-tag de zoekmachine om alle taalversies van de pagina te vinden. Het helpt zoekmachines ook om de meest geschikte versie van je pagina weer te geven op basis van de taal en locatie van de persoon.
In dit artikel lees je hoe je de SEO-instellingen voor de pagina's van de secundaire talen van je website kunt optimaliseren.
Tip:
Je kunt ook de Wix SEO Wiz gebruiken om SEO-aanbevelingen te krijgen voor de hoofdtaal van je website. Lees meer over de SEO Wiz

Stap 1 | Kies zoekwoorden in je secundaire taal

Voordat je de SEO-instellingen definieert, kies je de drie zoekwoorden die het meest waarschijnlijk mensen in je secundaire taal bereiken. Deze moeten je bedrijf of de diensten die je aanbiedt duidelijk omschrijven. Dit kunnen woorden zijn, of groepen woorden, die een gebruiker in die landinstelling in zoekmachines zou invoeren.
Houd je gelokaliseerde zoekwoorden in gedachten en gebruik ze in de SEO-instellingen voor je secundaire taal.
Wil je meer te weten komen over zoekwoorden?

Stap 2 | Lokaliseer de SEO-instellingen van je pagina

Nadat je de zoekwoorden hebt gekozen, begin je met het optimaliseren van de SEO-instellingen van elke pagina voor je secundaire taal.
Voer voor elke pagina een paginatitel en -beschrijving in je secundaire taal in. Dit zorgt ervoor dat je website wordt weergegeven in zoekresultaten voor de relevante landen.

Stap 3 | Lokaliseer de alt-tekst van je afbeeldingen

Zorg dat je afbeeldingen gevonden worden op Google en genereer meer verkeer naar je website door alt-tekst toe te voegen. Deze tekst beschrijft afbeeldingen voor zoekmachines, waardoor zoekopdrachten worden gekoppeld aan de meest relevante resultaten.
Je kunt de afbeeldingen voor SEO optimaliseren door alt-tekst toe te voegen aan afbeeldingen in elke taal die je website aanbiedt.
Klik op een optie hieronder om meer te lezen:

Een goede manier om de SEO van je website te verbeteren, is door links te maken, zowel naar andere pagina's op je website als naar externe pagina's. Wix biedt een verscheidenheid aan linkbare elementen, zoals tekst, afbeeldingen, knoppen, enzovoort.
Je kunt elk element op je website bewerken om een unieke link voor je secundaire taal in te stellen.
Klik op een optie hieronder om meer te lezen: