Toegankelijkheid: De taal van je website instellen

Leestijd 2 minuten
Om ondersteunende technologieën je website correct te laten interpreteren, is het belangrijk om de taal van je website in te stellen in de instellingen van je website. De technologieën passen vervolgens het accent, de toonhoogte en de spreeksnelheid van de inhoud aan de taal aan.

Om de taal van je website in te stellen voor een website met één taal:

1. Ga naar Instellingen.
  2. Selecteer Taal en locatie.
  3. Selecteer de Hoofdtaal-drop-down en selecteer de taal van je website.

Om de taal van je website in te stellen voor een meertalige website:

Als je een meertalige website hebt, kun je je talen instellen in het Multilingual-dashboard. Volg de stappen hier
Bij het kiezen van een indeling voor je taalmenu, is het belangrijk om te overwegen welke informatie een schermlezer zal oppikken.
Een schermlezer leest alt-tekst en normale tekst. De vlagpictogrammen die in onze taalmenu's worden gebruikt, geven de gekozen taalnaam weer in hun toegewezen alt-tekst:
Om te voorkomen dat de schermlezer de aanduiding voor de taal overbodig dubbel leest (via de alt-tekst van het vlag-pictogram en vervolgens via de tekst ernaast), raden we aan of alleen de vlag of alleen de naam van de taal weer te geven.
Om de vlag-pictogrammen of de taalnaam uit te schakelen, selecteer je het taalmenu en selecteer je de indeling-knop.
Volgende stap:
Ga terug naar de Toegankelijkheidschecklist om verder te werken aan de toegankelijkheid van je website.