Toegankelijkheid: 'Doorgaan naar hoofdinhoud' in- en uitschakelen

Leestijd 2 minuten
Doorgaan naar hoofdinhoud is een functie waarmee toetsenbordgebruikers gemakkelijk door je website kunnen navigeren.
Door deze instelling in te schakelen, kunnen bezoekers die afhankelijk zijn van toetsenbordnavigatie de bovenste gedeelten van je website (zoals menu's en paginakoppen) omzeilen en direct naar de hoofdinhoud van de pagina gaan door op een knop te klikken.
Doorgaan naar hoofdinhoud is een belangrijk onderdeel van de toegankelijkheid van je website en we raden je aan dit in te schakelen.
Zo ziet het eruit op je live website:
Let op:
De optie wordt alleen weergegeven wanneer een bezoeker op de tabtoets op het toetsenbord drukt.

Om deze functie in/uit te schakelen:

1. Open de editor.
  2. Selecteer Instellingen op de bovenste werkbalk.
  3. Selecteer Toegankelijkheidswizard.
  4. Selecteer in het bovenste gedeelte van de Wizard het Meer weergeven-pictogram .
  5. Selecteer Geavanceerde toegankelijkheidsinstellingen.
  6. Selecteer Doorgaan naar hoofdinhoud.
  7. Selecteer de schakelaar om de functie in of uit te schakelen:
    • Ingeschakeld: Doorgaan naar hoofdinhoud wordt weergegeven op je live website en is de eerste link die bezoekers zien tijdens het gebruik van toetsenbordnavigatie.
    • Uitgeschakeld: Doorgaan naar hoofdinhoud wordt niet weergegeven op je live website.
Volgende stappen:
Scan je website met de Toegankelijkheidswizard om de toegankelijkheid van je website te verbeteren.