Online programma's: Programma-instellingen bewerken

Leestijd 9 minuten
Na het maken van een online programma kun je de instellingen bijwerken of wijzigen via het Online programma's-tabblad in het dashboard van je website.
Wijzig de naam van je programma, beschrijf waar je programma over gaat, stel je prijzen en planning in, of bepaal of je groepen en badges aan je deelnemers toewijst.
Een screenshot van de Programma-instellingen voor Online programma's op het dashboard van een website.
In dit artikel lees je hoe je:

De algemene informatie van je programma bewerken

Geef je programma een naam en een afbeelding die je deelnemers vertelt wat ze kunnen verwachten. Maak een beschrijving die deelnemers aanmoedigt om deel te nemen en voeg categorieën toe, zodat deelnemers programma's op categorie kunnen filteren.

Om de algemene informatie te bewerken:

1. Ga naar het Online programma's-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het programma dat je wilt bewerken op het Meer acties-pictogram.
  3. Selecteer Instellingen bewerken
  4. Klik op Algemene informatie.
  5. Pas de instellingen aan op basis van de volgende opties:
    • Naam: Voer een nieuwe naam in of bewerk de bestaande.
    • Categorie: Voeg categorielabels toe om in je programmalijst te verschijnen om je lijst te organiseren en gemakkelijker te vinden.
    • Omslagafbeelding: Pas je omslagafbeelding aan:
      • Voeg een nieuwe afbeelding toe: Klik op het Afbeelding toevoegen-pictogramom een nieuwe omslagafbeelding toe te voegen.
      • Vervang de afbeelding: Wijs de afbeelding aan en klik op het Bijwerken-pictogram
      • Verwijder de afbeelding: Wijs de afbeelding aan en klik op het Verwijderen-pictogram.
    • Beschrijving: Werk je programmabeschrijving bij of voer een nieuwe in.
    • Instructeurs: Voeg instructeurs toe en wijs ze toe aan je programma.
  6. Klik op Opslaan
Een screenshot van het Algemene informatie-paneel voor Online programma's op het dashboard van een website.

De zichtbaarheid en prijzen van je programma bijwerken

Pas het publiek, de capaciteit van de deelnemers en de betaalopties voor je programma aan. Genereer vervolgens automatisch facturen bij aankoop.
Belangrijk:
Zorg ervoor dat je website een Premiumpakket heeft om betalingen te ontvangen.

Om zichtbaarheid en prijzen te bewerken:

1. Ga naar het Online programma's-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het programma dat je wilt bewerken op het Meer acties-pictogram.
  3. Selecteer Instellingen bewerken
  4. Klik op Zichtbaarheid en prijzen.
  5. Pas de instellingen aan op basis van de volgende opties:
    • Kies onder Zichtbaarheid wie het programma kan bekijken en eraan kan deelnemen:
      • Openbaar: Iedereen kan het programma bekijken en eraan deelnemen.
      • Privé: Iedereen kan het programma bekijken, maar nieuwe deelnemers moet je goedkeuren.
      • Geheim: Alleen deelnemers die je uitnodigt, kunnen het programma bekijken.
    • Bepaal onder Prijzen of mensen betalen om deel te nemen aan een programma:
      • Gratis: Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan je programma.
      • Betaalde deelname: Deelnemers betalen een vaste prijs om deel te nemen aan het programma.
        • Eenmalige betaling:  Stel een prijs in die deelnemers moeten betalen om deel te nemen aan je programma. Vervolgens stuur je automatisch een factuur wanneer iemand je programma koopt. (Deze functie is nog niet voor iedereen beschikbaar.)
        • Opnemen in een abonnement: Neem het programma op in een abonnement. Schakel vervolgens in de instellingen van je abonnementen automatische facturen voor abonnementen in.
    • Stel onder Aantal deelnemers in hoeveel mensen aan het programma kunnen deelnemen:
      • Onbeperkt: Er is geen limiet aan het aantal deelnemers.
      • Beperkt: Stel het maximum aantal deelnemers in dat kan deelnemen.
  6. Klik op Opslaan
Een screenshot van de Programma-instellingen voor prijzen en zichtbaarheid op het dashboard van een website.

De planning van je programma beheren

Maak je programma op je eigen tempo of stel een planning in. Je kunt ook de duur van je programma kiezen en beslissen of je deelnemers al dan niet toekomstige stappen laat zien.
Belangrijk:
  • Doorlopende programma's zijn niet langer beschikbaar. Als je al een doorlopend programma hebt ingesteld, kun je het niet dupliceren.
  • Het tempo kan niet meer veranderen als deelnemers zich eenmaal hebben aangemeld voor het programma.

Om de planning bewerken:

1. Ga naar het Online programma's-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het programma dat je wilt bewerken op het Meer acties-pictogram.
  3. Selecteer Instellingen bewerken
  4. Klik op Planning.
  5. Stel je programma in om op eigen tempo te worden uitgevoerd of volgens jouw planning:
Een screenshot van het Planning-paneel van een online programma.
6. Klik op Opslaan.
Tip:
Je kunt op elk moment stappen toevoegen aan een gepubliceerd programma dat live is en deelnemers heeft. Lees meer over het beheren van de stappen van je programma.

Een groep aan je programma koppelen

Koppel een groep aan je programma om voortdurende discussies en het delen van voortgang onder deelnemers aan te moedigen. Deze speciale groep maakt betrokkenheid mogelijk via polls, posts, opmerkingen en updates.

Om een groep te koppelen:

1. Ga naar het Online programma's-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het programma dat je wilt bewerken op het Meer acties-pictogram
  3. Selecteer Instellingen bewerken
  4. Klik op Groep.
  5. Klik op Groep koppelen.
  6. Vink het selectievakje naast de relevante groep aan.
  7. Klik op Klaar.
  8. (Optioneel) Schakel Stel voor om een post in de groep te plaatsen in om deelnemers een suggestie te laten zien om hun voortgang te delen bij de stap die ze hebben voltooid.
  9. Klik op Opslaan.
Een screenshot van het Groepen-paneel voor Online programma's op het dashboard van een website.
Tip:
Nadat je een groep voor je programma hebt gemaakt, kun je de instellingen van de groep beheren, zoals de ledenlijst en inhoud op elk tabblad. Bovendien kun je indien nodig de groep ontkoppelen of een andere groep koppelen.

Beloningen toevoegen

Erken de prestaties van deelnemers met gepersonaliseerde badges die hun prestaties in het programma weergeven. Verhoog bovendien hun motivatie door na voltooiing van het programma certificaten te ontwerpen en te delen, waardoor deelnemers aan hun reis worden aangemoedigd.

Om een beloning toe te voegen:

1. Ga naar het Online programma's-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het programma dat je wilt bewerken op het Meer acties-pictogram
  3. Selecteer Instellingen bewerken
  4. Klik op Beloningen.
  5. Klik op + Beloning toevoegen.
  6. Kies welke beloning je aan je programma wilt toevoegen:
    • Certificaat:
      1. Klik op Certificaat maken.
      2. Begin met het maken van je certificaat.
    • Badges:
      1. Klik op +Badge toevoegen.
      2. Selecteer de selectievakjes naast de relevante badge of klik op +Nieuwe badge om een nieuwe badge aan te maken.
      3. Klik op Opslaan.
      4. Selecteer het relevante selectievakje om te bepalen wanneer deelnemers een badge verdienen:
        • Voltooi alle stappen.
        • Voltooi minimaal één stap.
        • Iedereen krijgt een badge.
  7. Klik op Opslaan.
Een screenshot van het Beloningen-paneel met een certificaat en badges gekoppeld aan een programma.

Meldingen instellen voor je programma

Stel in welke meldingen je deelnemers ontvangen over hun programmavoortgang. Kies uit e-mail, mobiel of webmeldingen.

Om meldingen te bewerken:

1. Ga naar het Online programma's-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het programma dat je wilt bewerken op het Meer acties-pictogram.
  3. Selecteer Instellingen bewerken.
  4. Klik op Meldingen
  5. Schakel de schakelaar in om je deelnemers op de hoogte te stellen:
    • Uitnodiging: Dit is altijd ingeschakeld om websiteleden op de hoogte te stellen wanneer ze zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit programma.
    • Stappen voor vandaag: Stel deelnemers op de hoogte op dagen dat ze stappen moeten voltooien.
    • Programma is beëindigd: Laat deelnemers weten dat het programma is afgelopen.
    • Alle stappen zijn voltooid: Feliciteer deelnemers wanneer ze alle stappen in het programma hebben voltooid.
  6. (Optioneel) Klik onder Wil je meer meldingen bekijken? op Ga naar automatiseringenom aangepaste geautomatiseerde e-mails voor je programma te maken.
  7. Klik op Opslaan
Tip:
Klik naast een melding op E-mail aanpassen om de inhoud aan te passen van de e-mail die je deelnemers ontvangen.

De SEO-instellingen van je programma bewerken

Optimaliseer de SEO-instellingen van je programma om functies zoals titeltags, metabeschrijvingen en meer op te nemen. Pas je programma aan voor social media-websites en krijg toegang tot geavanceerde SEO-opties.

Om de SEO-instellingen te bewerken:

1. Ga naar het Online programma's-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het programma dat je wilt bewerken op het Meer acties-pictogram.
  3. Selecteer Instellingen bewerken.
  4. Klik op SEO.
  5. Kies welke instellingen je wilt bewerken:
    • Basis SEO: Bekijk hoe je programma wordt weergegeven in zoekmachines, werk titeltags, metabeschrijvingen of je URL bij.
    • Social media: Pas aan hoe je programma eruitziet wanneer mensen het op sociale netwerken delen.
    • Geavanceerd: Markeer elementen in je programma zodat zoekmachines de gegevens kunnen begrijpen, de inhoud kunnen indexeren zodat bots deze kunnen interpreteren en zoekmachines kunnen helpen om belangrijke informatie over je programma te krijgen.
  6. Klik op Opslaan
Tip:
Klik op Ga naar SEO-instellingen om aanvullende SEO-instellingen voor je programma's aan te passen.