Online programma's: Een nieuw programma maken

Leestijd 7 minuten
Bouw een online programma om mensen te inspireren, nieuwe dingen te leren en te betrekken bij je bedrijf. Maak programma's met behulp van onze templates voor cursussen, fitnessuitdagingen, voedingsplannen of persoonlijke coaching. Je kunt ook je eigen programma bouwen.
Zodra je je programma hebt opgezet, vul je het met inhoud en begin je mensen uit te nodigen om deel te nemen.
Tips:

Stap 1 | Kies een programmatemplate

Nadat je Online programma's hebt toegevoegd aan je website, maak je een programma vanaf het dashboard van je website. Je kunt een bestaande template kiezen om mee te werken of een nieuwe start maken en je eigen programma creëren.

Om een template te kiezen:

1. Ga naar het Online programma's-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik op + Nieuw.
  3. Klik op het type programma dat je wilt maken:
    • Template: Kies een programmatemplate uit de lijst (bijvoorbeeldonline cursus).
      1. Klik op Volgende.
      2. Selecteer een van de templates en klik op Volgende.
    • Zelf maken: Als geen van de templates aan je behoeften voldoet, kun je een geheel nieuw programma maken.
      1. Klik op Volgende.
      2. Voer een naam in en klik op Volgende.
      3. Stel het tempo in en klik op Volgende
      4. Stel de duur in en klik op Aan de slag
En nu?
Er wordt een specifieke pagina voor het nieuwe programma gemaakt op het Concept-tabblad van het Online programma's-gedeelte van je dashboard. Van daaruit kun je de inhoud en instellingen bewerken.
Een screenshot van de beschikbare templates voor Online Programma's.

Stap 2 | Voer je programmagegevens in

Als je eenmaal het type programma hebt gekozen dat je wilt maken, wordt het een concept en kun je beginnen met het bewerken van de details.
Introduceer het programma aan je leden en bepaal de prijzen voor mensen om deel te nemen. Maak je programma op je eigen tempo of stel een schema in, beslis vervolgens of je groepen koppelt en badges / certificaten toewijst aan je deelnemers.
Een screenshot van het Programma-instellingenpaneel op het Concept-tabblad voor een nieuw programma.

Om je programmagegevens in te voeren:

1. Klik naast Programmadetails op Bewerken.
  2. Bewerk deze details:
6. Klik op Opslaan.
Een screenshot van de programma-instellingen om de programmadetails in te voeren.
Tip:
Je kunt op elk moment teruggaan en deze instellingen bewerken.

Stap 3 | Voeg onderdelen en stappen toe aan je programma

Bouw de inhoud van je programma uit door stappen toe te voegen die deelnemers helpen hun doelen te bereiken. Je kunt foto's en multimedia uploaden om de stappen interactiever te maken en na elke stap een feedbackformulier toevoegen. Je kunt stappen ook in onderdelen groeperen om je programma overzichtelijk te houden.
Belangrijk:
Onderdelen zijn alleen beschikbaar voor programma's op eigen tempo.

Om onderdelen en stappen toe te voegen:

1. Klik op de programmapagina naast Inhoud / Schema op + Toevoegen.
  2. Voeg de inhoud die je nodig hebt toe aan je programma:
Een screenshot van het Inhoud-paneel van een programma met onderdelen en stappen.

Stap 4 | Publiceer je programma en nodig deelnemers uit

Nadat je je programma hebt ingesteld, ben je klaar om het live te maken. Publiceer je programma en nodig deelnemers uit om deel te nemen.
Let op:
Wanneer je iemand uitnodigt om deel te nemen aan je programma, worden ze niet automatisch toegevoegd. Deelnemers kunnen geen voorbeeld van de stappen en inhoud van je programma bekijken voordat ze deelnemen.

Om je programma te publiceren en deelnemers uit te nodigen:

1. Klik rechtsboven op de programmapagina op Publiceren.
  2. Klik op Publiceren om te bevestigen.
  3. Klik op Deelnemers uitnodigen.
  4. Kies hoe je mensen wilt uitnodigen om deel te nemen:
    • Websiteleden uitnodigen: Klik op Deelnemers uitnodigen en schakel het selectievakje naast de relevante persoon in. Klik vervolgens op Uitnodigen.
    • Uitnodigingslink naar het programma delen: Kopieer de link en deel deze met de mensen die je wilt uitnodigen.
    • Stuur een e-mailcampagne: Klik op E-mailcampagne creëren om een aantrekkelijke e-mailcampagne te ontwerpen die mensen uitnodigt om deel te nemen aan je programma.
Een screenshot van een gepubliceerd programma om deelnemers voor uit te nodigen.
Tip:
Je kunt selecteren welke websiteleden je handmatig als deelnemers wilt toevoegen door op Deelnemers toevoegen te klikken.