Online programma's: Een abonnement aan je programma koppelen

Leestijd 4 minuten
Koppel een abonnement aan je programma en bied verschillende lidmaatschapspakketten aan. Je kunt voordelen toevoegen met exclusieve aanbiedingen om mensen aan te moedigen zich te abonneren. Je kunt er ook voor kiezen om automatisch mensen aan een programma toe te voegen wanneer ze het bijbehorende abonnement kopen.
Voordat je begint:
In dit artikel lees je meer over:

Een nieuw abonnement aan je programma koppelen

Maak en koppel een nieuw abonnement aan je programma. Laat mensen weten wat er in het abonnement is inbegrepen, de voordelen die ze ermee krijgen en pas het aan om een persoonlijkere ervaring voor hen te bieden.

Om een nieuw abonnement te koppelen:

1. Ga naar Abonnementenbeheer op het dashboard van je website.
  2. Klik op Abonnement creëren.
  3. Voeg de details van je abonnement toe in het Abonnementsgegevens-gedeelte, inclusief de naam van je abonnement, een korte beschrijving van het abonnement en de details van wat is inbegrepen.
  4. Koppel je programma aan dit abonnement onder Andere voordelen:
    1. Schakel het selectievakje naast Online programma's in.
    2. Klik onder Inbegrepen programma's op + Programma toevoegen en schakel het selectievakje in naast de programma's die je in het abonnement wilt opnemen.
    3. (Optioneel) Schakel Voeg abonnees automatisch toe aan deze programma's wanneer ze dit abonnement kopen in.
      Let op: Dit betekent dat mensen die dit abonnement kopen automatisch worden toegevoegd aan de programma's die je in stap 4b selecteert.
  5. Selecteer de relevante prijsoptie en de duur van de aanbieding in het Prijsopties-gedeelte:
    • GratisBied je klanten een gratis lidmaatschap aan.
    • Eenmalige betalingMaak een eenmalig abonnement dat geldig is voor de periode die je kiest.
    • Periodieke betalingMaak een abonnement met periodieke betalingen en selecteer hoe vaak het abonnement en de betaling terugkeren: wekelijks, maandelijks of jaarlijks.
  6. Pas verschillende instellingen aan in je abonnement om deelnemers een meer gepersonaliseerde en flexibele ervaring te bieden.
  7. Klik op Opslaan.
Tip:
Voordat je je abonnement opslaat, controleer je het voorbeeld om te zien hoe het op je programmapagina zal verschijnen.
A screenshot of your Plan preview.

Een bestaand abonnement aan je programma koppelen

Koppel een bestaand abonnement aan je programma. Je kunt bijvoorbeeld andere abonnementen gebruiken die zijn ingesteld voor verschillende aanbiedingen op je website, zoals blogabonnementen, evenementen of exclusieve groepen.

Om een bestaand abonnement te koppelen:

1. Ga naar Abonnementenbeheer op het dashboard van je website.
  2. Klik onder Actieve abonnementen naast het betreffende abonnement op Bewerken.
  3. Scrol omlaag naar Andere voordelen.
  4. Klik naast Online programma's op + Programma toevoegen.
  5. Schakel het selectievakje in naast de programma's die je in het abonnement wilt opnemen.
  6. (Optioneel) Schakel Voeg abonnees automatisch toe aan deze programma's wanneer ze dit abonnement kopen in.
    Let op: Dit betekent dat mensen die dit abonnement kopen automatisch worden toegevoegd aan de programma's die je in stap 5 selecteert.
  7. Klik op Opslaan.
Een screenshot van Een programma toevoegen in het Andere voordelen-paneel.

Een abonnement van je programma loskoppelen

Je kunt elk programma loskoppelen van een abonnement wanneer het abonnement niet langer relevant is voor een programma.

Om een abonnement te los te koppelen:

1. Ga naar Abonnementenbeheer op het dashboard van je website.
  2. Klik onder Actieve abonnementen naast het betreffende abonnement op Bewerken.
  3. Scrol omlaag naar Andere voordelen en klik naast het betreffende programma op X.
  4. Klik op Opslaan.
Een screenshot van het loskoppelen van een abonnement van je programma.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag voor meer informatie over het koppelen van abonnementen aan je programma.