Abonnementen: Een gratis abonnement maken

Leestijd 4 minuten
Laat klanten je diensten uitproberen voordat ze zich vastleggen op een volledig lidmaatschap of pakket door een gratis promotiepakket aan te maken dat klanten slechts één keer kunnen boeken.
Screenshot van een gratis abonnement op de Abonnementenpagina van een live website.
Let op:
Lees in dit artikel meer over:

Een gratis abonnement maken

Gratis abonnementen zijn een ideale manier voor potentiële klanten om jou en je bedrijf te leren kennen. Je kunt kiezen of je het pakket gratis of tegen een gereduceerde prijs wilt aanbieden.

Om een gratis abonnement te maken:

1. Ga naar Abonnementen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Abonnement creëren.
  3. Voer de details van je abonnement in het Abonnementsgegevens-gedeelte in:
    1. Voer de abonnementsnaam in.
    2. (Optioneel) Voer een ondertitel in met een korte beschrijving van het abonnement.
    3. Voeg voordelen toe onder Maak een lijst van wat er in dit abonnement is inbegrepen.
      Let op: Wat je hier invoert, is wat je klanten zien. Het koppelt geen diensten of inhoud aan het abonnement (zie de volgende stap).
  4. Scrol omlaag naar Andere voordelen
  5. Schakel het selectievakje in naast de diensten of inhoudstypen die je wilt opnemen.
  6. Voeg de relevante details toe (bijvoorbeeld de specifieke diensten die zijn inbegrepen).
  7. Selecteer Gratis onder Prijsopties.
  8. Kies de duur in de Lengte van abonnement-dropdown:
    • 3 maanden
    • 6 maanden
    • 2 jaar
    • Tot annulering
    • Aangepast: Kies de duur van het abonnement in het Kies periode-dropdownmenu (weken, maanden, jaren) en voer het relevante aantal in.
  9. Scrol omlaag naar Instellingen.
  10. Kies hoe je de instellingen van je gratis abonnement wilt aanpassen:
 7. Klik bovenaan op Opslaan om het maken van je abonnement te voltooien.

Betaalpagina voor gasten inschakelen

Je kunt bezoekers van je website toestaan lid te worden van je gratis pakket zonder zich aan te melden of in te loggen. Dit is een goede manier om nieuwe klanten aan te trekken die niet zeker weten of ze zich meteen willen binden.
Belangrijk:
Deze functie is nog niet voor iedereen beschikbaar.

Om de betaalpagina voor gasten in te schakelen:

1. Ga naar Instellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Abonnementen.
  3. Klik bovenaan op het Betalen-tabblad.
  4. Schakel Betaalpagina voor gasten in om mensen een abonnement te laten kopen zonder zich aan te melden bij je website.
  5. Klik op Opslaan.
Een screenshot die laat zien hoe je de betaalpagina voor gasten inschakelt.