Abonnementen: Een abonnement van je website verwijderen

Belangrijk:
In het onderstaande artikel wordt de Wix Abonnementen-app besproken. Als je op zoek bent naar informatie over het upgraden van je website met Wix Premiumpakketten, bekijk dan dit artikel.
Houd je website up-to-date door abonnementen die je niet langer aanbiedt te verwijderen. Kies tussen twee opties: archiveer je abonnement of verberg het op je website.Je kunt voordelen die je niet langer aanbiedt ook verwijderen van gearchiveerde abonnementen.
In dit artikel lees je meer over:

Abonnementen archiveren

Wanneer je een abonnement archiveert, blijft het actief voor klanten die al een abonnement hebben gekocht, maar nieuwe klanten kunnen het niet kopen.
Belangrijk:
Nadat je een abonnement hebt gearchiveerd:
  • Kun je het niet opnieuw actief maken
  • Je kunt het abonnement niet bewerken, je kunt het alleen bekijken.
  • Kun je nieuwe klanten niet meer handmatig aan het abonnement toevoegen

Om een abonnement te archiveren:

1. Ga naar het Abonnementbeheer-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het abonnement dat je wilt archiveren op het Meer acties-pictogramundefined.
Een screenshot die laat zien hoe je je abonnement kunt archiveren vanaf het abonnementen-tabblad op het dashboard.
  1. Klik op Archiveren.
  2. Klik op Archiveren om te bevestigen.

Voordelen van gearchiveerde abonnementen loskoppelen

Wanneer je je abonnementen archiveert, zijn de inbegrepen voordelen nog steeds van toepassing op bestaande abonnees, totdat hun abonnement afloopt. Je kunt deze voordelen van gearchiveerde abonnementen loskoppelen. Dit is handig als je een dienst of voordeel niet meer aanbiedt.

Om voordelen van gerarchiveerde abonnementne los te koppelen:

1. Ga naar Abonnementenbeheer  op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het betreffende gearchiveerde abonnement op het Meer acties-pictogram .
  3. Klik op Voordelen beheren.
Een screenshot die laat zien hoe je de voordelen van een gearchiveerd abonnement kunt beheren op het abonnementen-tabblad op het dashboard.
  1. Klik om het selectievakje in te schakelen naast alle diensten of andere zaken die je wilt loskoppelen van het gearchiveerde abonnement.
  2. Klik op Opslaan
Een screenshot die laat zien hoe je de voordelen van een van je gearchiveerde abonnementen kunt bekijken en ontkoppelen.

Abonnementen verbergen

Je kunt een abonnement op je website verbergen terwijl je het instelt of wanneer je het tijdelijk niet beschikbaar wilt maken. Nieuwe klanten kunnen het abonnement niet kopen, maar bestaande abonnees hebben nog steeds toegang tot de voordelen van het abonnement. Wanneer je daar klaar voor bent, kun je het zichtbaar maken.

Om een abonnement te verbergen:

1. Ga naar het Abonnementbeheer-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het abonnement dat je wilt verbergen op het Meer acties-pictogram.
Een screenshot die laat zien hoe je een abonnement van je website kunt verbergen vanaf het abonnementen-tabblad op het dashboard.
  1. Klik op Verbergen.
  2. Klik op Verbergen om te bevestigen.
Tips: