Online programma's: De programmapagina aanpassen

Leestijd 12 minuten
Elk online programma heeft een speciale programmapagina op je website. Op de programmapagina kunnen deelnemers het overzicht van het programma, de stappen en hun voortgang zien. Nieuwe bezoekers kunnen de programma-informatie op deze pagina bekijken en verzoeken om deel te nemen.
Je kunt de indeling van je voorkeur kiezen en het ontwerp van je programmapagina aanpassen op basis van wie deze bekijkt.
In dit artikel lees je hoe je je programmapagina aanpast:

De indeling van de programmapagina wijzigen

Nadat je Online programma's aan je website hebt toegevoegd, is elke programmapagina een dynamische pagina. Wanneer je de inhoud in de Online programma's-app bewerkt, geeft elke programmapagina de inhoud van het relevante programma weer.
Kies de indeling die de inhoud van je programma het beste weergeeft. Je kunt een andere indeling gebruiken voor websitebezoekers en deelnemers.

Om de indeling te wijzigen:

1. Ga naar je programmapagina in je Editor:
    • Wix Editor:
      1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
      2. Klik op Programmapagina's.
      3. Klik op Programmapagina.
    • Editor X:
      1. Klik bovenaan Editor X op Pagina's.
      2. Klik onder Programmapagina op Programmapagina.
  2. Klik op het Programmapagina-element in je Editor.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het Indeling-tabblad.
  5. Kies een indeling, afhankelijk van of het een bezoeker of een huidige deelnemer is:
Een screenshot van de programmapagina met een gekozen indelingsset.

De onderdelen van je programmapagina aanpassen

De programmapagina bestaat uit informatiegedeelten, zoals 'Overzicht', 'Instructeur', 'Prijs'. Je kunt kiezen wat je in deze onderdelen wilt weergeven en ook hun volgorde op de pagina bepalen.

Om de informatie aan te passen:

1. Ga naar je programmapagina in je Editor:
    • Wix Editor:
      1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
      2. Klik op Programmapagina's.
      3. Klik op Programmapagina.
    • Editor X:
      1. Klik bovenaan Editor X op Pagina's.
      2. Klik onder Programmapagina's op Programmapagina.
  2. Klik op het Programmapagina-element in je Editor.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het Onderdelen-tabblad.
  5. (Optioneel) Wijzig de volgorde van de onderdelen door ze te slepen en neer te zetten.
  6. Pas de titel en de informatie die in elk onderdeel verschijnt aan:

Kiezen wat je op je programmapagina wilt weergeven

Kies welke details en opties je wilt weergeven op de programmapagina. Je kunt bijvoorbeeld beslissen of je de afbeelding, de deelnemers en de duur van het programma wilt weergeven. Je kunt ook de optie beheren om deel te nemen aan het programma op mobiel, de optie om het te delen op social media en meer.

Om te kiezen welke details worden weergegeven:

1. Ga naar je programmapagina in je Editor:
    • Wix Editor:
      1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
      2. Klik op Programmapagina's.
      3. Klik op Programmapagina.
    • Editor X:
      1. Klik bovenaan Editor X op Pagina's.
      2. Klik onder Programmapagina op Programmapagina.
  2. Klik op het Programmapagina-element in je Editor.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het Weergave-tabblad.
  5. Kies welke details je wilt weergeven, afhankelijk van of het een bezoeker of een huidige deelnemer is:
Een screenshot van de details die je op je programmapagina kunt weergeven.

De programmapagina ontwerpen

Ontwerp hoe je programmapagina eruitziet door te kiezen uit verschillende kleuren, lettertypes en groottes.

Om de programmapagina te ontwerpen:

1. Ga naar je programmapagina in je Editor:
    • Wix Editor:
      1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
      2. Klik op Programmapagina's.
      3. Klik op Programmapagina.
    • Editor X:
      1. Klik bovenaan Editor X op Pagina's.
      2. Klik onder Programmapagina op Programmapagina.
  2. Klik op het Programmapagina-element in je Editor.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  5. Ontwerp de programmapagina voor bezoekers van de website en huidige deelnemers:
Een screenshot van het Ontwerp-venster.
Tip:
Klik onderaan elk venster op Naar origineel ontwerp terugzetten om de standaard ontwerpinstellingen te herstellen.

De knoptekst op de programmapagina bewerken

De programmapagina bevat een knop waarmee mensen kunnen deelnemen en een knop waarmee deelnemers een stap kunnen voltooien. Je kunt je eigen tekst invoeren voor deze knoppen, zodat ze overeenkomen met je stem en toon.

Om de knoptekst aan te passen:

1. Ga naar je programmapagina in je Editor:
    • Wix Editor:
      1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
      2. Klik op Programmapagina's.
      3. Klik op Programmapagina.
    • Editor X:
      1. Klik bovenaan Editor X op Pagina's.
      2. Klik onder Programmapagina op Programmapagina.
  2. Klik op het Programmapagina-element in je Editor.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het Tekst-tabblad.
  5. Voer je tekst in onder Aanmeldknop en Voltooide stappen-knop.
Een screenshot van het Tekstinstellingen-venster