Wix Loyaliteitsprogramma: Een loyaliteitsprogramma toevoegen en instellen

Leestijd 6 minuten
Voeg het Wix Loyaliteitsprogramma toe aan je website om leden te belonen voor hun loyaliteit aan je bedrijf. Ken punten toe voor acties zoals het inschrijven voor je nieuwsbrief of het doen van een aankoop. Leden kunnen punten inwisselen voor beloningscoupons die ze op je website kunnen gebruiken.
Een screenshot van een loyaliteitspagina op een live website.

Stap 1 | Creëer je loyaliteitsprogramma

Geef de persoonlijkheid van je bedrijf weer op basis van de naam van je loyaliteitsprogramma. Kies een term en pictogram om de punten weer te geven die de leden zullen verdienen.

Om je loyaliteitsprogramma te creëren:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Nu beginnen.
  3. Vul je programmagegevens in:
    • Programmanaam: Voer de naam van je loyaliteitsprogramma in.
    • Puntennaam: Klik op de dropdown en kies de term die je wilt gebruiken om 'punten' op je website te beschrijven:
      • Punten: De standaardterm 'Punten' wordt gebruikt om loyaliteitspunten aan te duiden.
      • Gepersonaliseerde naam: Voer de naam in die je wilt gebruiken om loyaliteitspunten te beschrijven (bijv. 'Sterren' of 'Harten').
    • Puntenpictogram: Selecteer een loyaliteitspuntenpictogram of upload je eigen pictogram.
  4. Klik op Doorgaan met instellen.

Stap 2 | Kies hoe leden punten verdienen

Punten worden aan leden toegekend op basis van verschillende acties. Beloon leden voor het lid worden van je website, het maken van een afspraak, en nog veel meer.
Een screenshot van het Punten en beloningen-tabblad.

Om te kiezen hoe leden punten verdienen:

1. Klik op het Punten en beloningen-tabblad.
  2. Wijs de de relevante Manier om punten te verdienen aan en klik op Bewerken.
    Let op: Je ziet een eerste reeks manieren om punten te verdienen die je kunt bewerken.Je kunt meer manieren toevoegen waarop leden loyaliteitspunten kunnen verdienen met behulp van Wix Automations.
  3. Bewerk de volgende gegevens:
    • Laat klanten weten hoe ze punten kunnen verdienen: Beschrijf een actie waarmee punten worden verdiend.Deze tekst wordt op je website weergegeven.
    • Punten verdiend: Stel het aantal punten in dat voor deze actie wordt verdiend.De beschikbare opties zijn afhankelijk van het type methode dat je aan het bewerken bent.
      Let op: Als je niveaus hebt toegevoegd, selecteer je in plaats daarvan de selectievakjes naast de niveaus waarvoor je deze manier om punten te verdienen beschikbaar wilt maken.Voer het aantal punten in dat leden zullen verdienen in de Punten verdiend-velden.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Herhaal dit voor elke manier om te verdienen die je wilt bewerken.
Een screenshot van het scherm waarop je een manier definieert om loyaliteitspunten te verdienen.
Let op:
  • Punten op basis van bestedingen worden naar beneden afgerond op het dichtstbijzijnde gehele getal. Als je bijvoorbeeld 10 punten per €1,– beloont, krijg je bij een besteding van €4,99 40 punten.
  • Loyaliteitsprogramma's op Wix Restaurants-websites belonen punten op basis van subtotalen van bestellingen. Bezorgkosten en belastingen zijn niet inbegrepen.
Een betaalwidget aan je website toevoegen
Als je de Wix Bookings-, Wix Stores- of Wix Restaurants Orders-app op je website hebt, zie je mogelijk de optie mogelijk om een loyaliteitswidget aan je betaalpagina toe te voegen. Hierdoor kunnen klanten loyaliteitspunten gebruiken voor kortingen op bestellingen of loyaliteitspunten inwisselen voor coupons wanneer ze je betaalpagina bereiken.
Klik op Toevoegen om deze functie in te schakelen.

Let op:
  • Als je een loyaliteitswidget toevoegt aan een bestaand loyaliteitsprogramma en klanten de mogelijkheid wilt geven om punten in te wisselen voor een korting bij het afrekenen, moet je een nieuwe 'flexibele beloning'-loyaliteitsbeloning instellen. Als je dit niet doet, kunnen klanten alleen coupons krijgen bij het afrekenen.
  • Om een loyaliteitswidget van je website te verwijderen, moet je je loyaliteitsprogramma verwijderen. Om je loyaliteitsprogramma te verwijderen, verwijder je de loyaliteitspagina van je website.

Stap 3 | Stel loyaliteitsbeloningen in

Bepaal voor welke beloningen leden hun punten kunnen inwisselen. De beloningen worden uitgegeven in de vorm van coupons met kortingen, gratis verzending, speciale prijzen en meer.

Om loyaliteitsbeloningen in te stellen:

1. Scrol op het Punten en beloningen-tabblad omlaag naar Beloningen.
  2. Maak een nieuwe beloning of bewerk een bestaande beloning:
    • Nieuwe beloning aanmaken: Klik op + Nieuwe beloning.
    • Bestaande beloning bewerken: Wijs de betreffende beloning aan en klik op Bewerken.
  3. Bewerk je beloningscoupon:
    • Selecteer welke beloning je aan wilt bieden: Selecteer een kortingspercentage, kortingsbedrag of gratis verzending.
    • Naam beloning: Voer de naam van de beloning in die op je website zal worden vermeld.
    • Toepassen op: Kies of je deze coupon geldig wilt maken voor alle of specifieke aankopen, of een minimum subtotaal.
      Let op: Afhankelijk van je coupontype moet je mogelijk aanvullende couponvoorwaarden instellen.
    • Stel de korting in die je coupon biedt en/of de punten die het een klant kost:
      • Kortingspercentage: Voer je Korting en Prijs in punten in.
      • Kortigsbedrag: Voer je Korting en Prijs in punten in.
      • Gratis verzending: Voer de Prijs in punten in.
        Let op: Als je niveaus hebt toegevoegd, selecteer je in plaats daarvan de selectievakjes naast de niveaus waarvoor je deze beloning beschikbaar wilt maken. Voer naast elk geselecteerd niveau de Korting en/of Prijs in punten in .
  4. Klik op Opslaan.
  5. Herhaal dit voor elke beloning die je wilt toevoegen of bewerken.

Stap 4 | Activeer e-mailautomatiseringen

Het activeren van e-mailautomatiseringen betekent dat klanten automatisch een e-mail ontvangen wanneer ze een beloning verdienen. Klanten automatisch op de hoogte brengen van een nieuwe beloning is een goede manier om een klant aan te moedigen naar je website terug te keren.
Een screenshot van het E-mailautomatisering-tabblad.

Om te bepalen of je e-mailautomatiseringen activeert:

1. Klik op het E-mailautomatisering-tabblad.
  2. Klik op de Status-schakelaar om te kiezen wat je wilt doen:
    • Actief: Klanten ontvangen automatisch een e-mail wanneer ze een beloning verdienen.
    • Inactief: Klanten ontvangen niet automatisch een e-mail wanneer ze een beloning verdienen.

Stap 5 | Controleer je loyaliteitsprogramma

Controleer de gegevens van je loyaliteitsprogramma voordat je het lanceert. Controleer of je tevreden bent met de manieren waarop leden punten kunnen verdienen en inwisselen.

Om je programma te controleren:

1. Klik op het Programma-info-tabblad.
  2. Controleer je Programmagegevens en klik op Bewerken om wijzigingen aan te brengen.
  3. Bekijk je Programmaoverzicht en klik op het Punten en beloningen- of E-mailautomatiseringen-tabblad om wijzigingen aan te brengen.
  4. Klik rechtsboven op Programma lanceren.
  5. Klik in de pop-up op Programma lanceren.
Een screenshot van het Programma-info-tabblad dat alle programmadetails weergeeft.

Stap 6 | Bekijk je nieuwe websitepagina's

Het instellen van een loyaliteitsprogramma voegt automatisch twee nieuwe pagina's toe aan je website. Je nieuwe Loyaliteitsprogramma-pagina deelt de details van je programma met de bezoekers van je website. Op de nieuwe Mijn beloningen-pagina kunnen leden van het loyaliteitsprogramma hun punten en beloningen bijhouden.
Let op:
Deze nieuwe pagina's zijn pas live en toegankelijk voor bezoekers als je je website publiceert.
Een screenshot van een Loyaliteitsprogramma-pagina in de Editor.

Om je nieuwe websitepagina's bekijken:

1. Klik bovenaan het scherm op In Editor bekijken.
Een screenshot van de banner die bovenaan het scherm verschijnt en linkt naar je Editor-pagina's.
  1. Om je nieuwe Loyaliteit- en Mijn beloningen-pagina's te bekijken, klik je linksboven in de Editor op het Pagina wisselen-paneel.
Volgende stap:
Pas de Loyaliteitsprogramma-pagina's aan die aan je website zijn toegevoegd.