Wix Loyaliteitsprogramma: Niveaus aan je loyaliteitsprogramma toevoegen

Leestijd 8 minuten
Voeg niveaus toe aan je loyaliteitsprogramma om er een programma met verschillende niveaus van te maken dat leden afhankelijk van de punten die zij hebben verdiend aan een bepaald niveau toewijst (bijvoorbeeld 'Basic', 'Zilver', 'Goud').

Een programma met niveaus richt zich op je klanten op basis van hun individuele gedrag. Dit kan een waardevolle manier zijn om je leden te stimuleren. Als leden bijvoorbeeld weten dat ze door 10 euro meer uit te geven genoeg punten krijgen om het volgende niveau te bereiken en toegang te krijgen tot de voordelen daarvan, kan dat ze aanmoedigen om extra producten aan hun winkelwagen toe te voegen.
Om niveaus toe te voegen, moet je het volgende hebben:
  • Een Business VIP of Business Elite Premiumpakket hebben (voor Editor-gebruikers) of een Scale Premiumpakket (voor Editor X-gebruikers).
  • Ten minste één van deze apps: Wix Stores, Wix Events, Wix Bookings, Wix Abonnementen.
    Let op: Momenteel kunnen er geen niveaus worden toegevoegd aan loyaliteitsprogramma's van Wix Restaurants. Stem in deze functieaanvraag voor de mogelijkheid om niveaus toe te voegen aan loyaliteitsprogramma's van Wix Restaurants.

Stap 1 | Voeg niveaus toe en pas ze aan

Kies hoeveel niveaus je wilt gebruiken en pas de namen, pictogrammen en beschrijvingen van de niveaus aan. Bepaal hoeveel punten nodig zijn om in elk niveau te komen.
Een screenshot van het Niveaus-scherm.
Let op:
Als je je loyaliteitsprogramma nog niet hebt ingesteld, volg dan deze stappen. Je kunt niveaus tijdens het instellen of na de start van je programma toevoegen.

Als je niveaus toevoegt voordat je je loyaliteitsprogramma start, verschijnen er 3 vooraf gedefinieerde niveaus: 'Basic', 'Zilver' en 'Goud'. Als je niveaus toevoegt nadat je je loyaliteitsprogramma hebt gelanceerd, worden je bestaande 'manieren om punten te verdienen' en beloningen van je vorige programma zonder niveaus toegewezen aan een 'Basic'-niveau.

Om niveaus toe te voegen en aan te passen:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op Programma beheren.
  3. Klik op het Punten en beloningen-tabblad.
  4. Klik op Niveaus instellen.
  5. (Als je je programma al hebt gestart) Klik op Doorgaan met instellen in het pop-upvenster dat wordt geopend.
Een screenshot van de pop-up die verschijnt voordat je niveaus instelt.
  1. Het programma bevat nu niveaus. Nieuwe niveaus toevoegen of bestaande niveaus bewerken:
    1. Klik op + Nieuw niveau of wijs een bestaand niveau aan en klik op Bewerken
    2. Voer de details van het niveau in:
      1. Naam van niveau: Voer een naam in voor je niveau.
      2. (Optioneel) Beschrijving: Geef een beschrijving van de voordelen van dit niveau.
      3. Minimum aantal punten om in het niveau te komen: Vul het aantal punten in dat een lid moet verdienen om op dit niveau te komen.
      4. (Optioneel) Pictogram: Klik op de + en selecteer of upload een pictogram om dit niveau weer te geven.
      5. Klik op Opslaan
Een screenshot van het scherm waar je niveau-informatie invoert.
  1. Herhaal stap 6a hierboven voor elk ander niveau dat je wilt toevoegen.
    Let op: Klik op het Meer acties-pictogram naast een niveau en klik op Verwijderen om een niveau te verwijderen.
Het 'Basic'-niveau:
Het 'Basic'-niveau kan niet worden verwijderd en de punten die nodig zijn om het niveau te bereiken kunnen niet worden gewijzigd - dit zal altijd op 0 punten staan. Dit betekent dat klanten die loyaliteitspunten verzamelen automatisch in dit niveau terechtkomen.

Stap 2 | Wijs manieren om punten te verdienen en beloningen toe aan elk niveau

Bepaal de manieren waarop je wilt dat leden punten kunnen verdienen en inwisselen. Je kunt deze voor elk niveau anders maken.

Om manieren om punten te verdienen en beloningen toe te wijzen:

1. Wijs 'manieren om punten te verdienen' toe aan je niveaus:
    1. Scrol omlaag naar het Punten verdienen-gedeelte.
    2. Wijs een van je manieren om punten te verdienen aan en klik op Bewerken.
    3. Schakel het selectievakje in naast elk niveau dat je beschikbaar wilt hebben voor deze manier om punten te verdienen.
    4. Voer het totale aantal punten in dat leden verdienen voor elk niveau en klik op Opslaan
Een screenshot van het scherm waar je een manier om punten te verdienen kunt bewerken.
  1. Herhaal stap 1 hierboven voor elk van je manieren om punten te verdienen.
  2. Wijs beloningen toe aan je niveaus:
    1. Scrol omlaag naar het Beloningen-gedeelte.
    2. Wijs een Soort beloning aan en klik op Bewerken.
    3. Schakel het selectievakje in naast elk niveau dat je beschikbaar wilt hebben voor deze beloning.
    4. Voer het totale aantal punten in dat leden kunnen inwisselen voor deze beloning en klik op Opslaan
  3. Herhaal stap 3 hierboven voor elk type beloning.
Let op:
Telkens wanneer je een nieuwe 'manier om punten te verdienen' of beloning creëert, kun je de verdiende of ingewisselde punten voor elk niveau bewerken.

Stap 3 | Stel de geldigheidsperiode van je niveaus in

Niveaus hebben een geldigheidsperiode. Als voor toetreding tot een nieuw niveau 200 punten nodig zijn en de geldigheidsperiode van het niveau 1 jaar is, moet een klant elk jaar nog eens 200 punten verdienen om op dat niveau te blijven.

Als een klant binnen de geldigheidsperiode niet het aantal punten verdient om op een bepaald niveau te blijven, gaat hij of zij over naar een lager niveau dat overeenkomt met de punten die in die periode verdiend zijn.
Let op:
De door jou geselecteerde geldigheidsperiode is met terugwerkende kracht van toepassing. Als je al klanten met loyaliteitspunten hebt, worden ze automatisch toegevoegd aan de niveaus die overeenkomen met de punten die ze in de afgelopen 1, 2 of 3 jaar hebben verdiend (afhankelijk van de geldigheidsperiode die je hebt geselecteerd).

Om de geldigheidsperiode voor je niveau in te stellen:

1. Klik bovenaan het Punten en beloningen-tabblad naast Geldigheidsperiode van niveau op Bewerken.
  2. Klik op de Duur-dropdown om de periode te selecteren waarin klanten hun niveauvoordelen moeten gebruiken voordat deze worden gereset.
  3. Klik op Opslaan.

Stap 4 | (Optioneel) Pas de niveau-informatie op je website-pagina's aan

Wanneer je een Wix Loyaliteitsprogramma start, worden automatisch 2 nieuwe pagina's aan je website toegevoegd: een pagina over het loyaliteitsprogramma en een Mijn beloningen-pagina. Wanneer je niveaus aan je loyaliteitsprogramma toevoegt, worden deze pagina's automatisch bijgewerkt om deze nieuwe niveaustructuur weer te geven. De inhoud en indeling van de pagina wordt bijgewerkt, zodat bezoekers en leden de details van je programma met verschillende niveaus kunnen bekijken.

Controleer deze nieuwe indeling en pas deze pagina's aan om bij de stijl van je website te passen.
Let op:
  • Als je programma al live is wanneer je niveaus toevoegt, worden de indelingen van je Loyaliteitsprogramma-pagina en de Mijn beloningen-pagina automatisch bijgewerkt zonder dat je je website in je Editor hoeft te publiceren.
  • Als een niveau bestaat zonder 'manieren om punten te verdienen' of beloningen, zal het niet zichtbaar zijn op de pagina's van je website. Als een lid het aantal punten behaalt dat nodig is om op dit niveau te komen, komt de gebruiker op dit niveau terecht en kan hij of zij niet profiteren van 'manieren om punten te verdienen' of beloningen die specifiek zijn voor dit niveau totdat deze zijn toegevoegd.
Een screenshot van hoe niveaus worden weergegeven op een Loyaliteitsprogramma-pagina op een live website.

Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele veel voorkomende vragen over het toevoegen van niveaus aan je loyaliteitsprogramma:

Houd de opzet van je loyaliteitsprogramma en de niveaus waartoe je leden behoren bij:
Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website om een lijst te zien van je programmaleden en de niveaus waartoe zij behoren. Klik op Programma beheren en vervolgens op het Programma-info-tabblad om een overzicht van je programma en de niveaus te bekijken.
Een screenshot van een lijst met leden van het loyaliteitsprogramma.