Wix Loyaliteitsprogramma: De loyaliteitspunten van klanten beheren

Leestijd 4 minuten
Vanuit het dashboard van je loyaliteitsprogramma heb je volledige controle over het aantal punten dat klanten met je programma verdienen.

Bekijk een lijst van alle klanten die loyaliteitspunten hebben en bekijk hun laatste website-activiteit en lidmaatschapsstatus. Als de status van een klant 'websitelid' is, betekent dit dat diegene loyaliteitspunten kan inwisselen voor beloningen. Als hun status 'bezoeker' of 'in behandeling' is, moeten ze eerst lid worden van je website voordat ze beloningen kunnen claimen.
In dit artikel lees je hoe je:

Overzicht van je loyaliteitspunten

Bekijk hoeveel punten er tot nu toe in totaal zijn verdiend en ingewisseld in je loyaliteitsprogramma. Dit is inclusief alle punten die klanten hebben verdiend door acties op je website uit te voeren, evenals punten die je handmatig hebt gegeven via het dashboard.
Let op:
Klanten kunnen punten verdienen, zelfs als ze nog geen lid zijn van je loyaliteitsprogramma. Deze punten tellen nog steeds mee voor het totaal aantal gegeven punten. Klanten kunnen punten pas inwisselen als ze lid worden van de website.

Om het overzicht van je loyaliteitspunten te bekijken:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Onder Totaal aantal punten gegeven aan leden kun je het volgende bekijken:
    • Totaal aantal verdiende punten: Het totale aantal punten dat door je klanten is verdiend. Dit is inclusief klanten die niet aan het loyaliteitsprogramma deelnemen.
    • Ingewisselde punten: Het totale aantal punten dat klanten hebben gebruikt om beloningen in te wisselen.
    • Niet ingewisselde punten: Het totale aantal punten dat klanten hebben verdiend dat ze niet hebben gebruikt om een beloning in te wisselen. De punten verschijnen op hun Mijn beloningen-pagina.

Loyaliteitspunten aan een klant geven

Je kunt een klant handmatig meer punten geven zodra deze lid wordt van je website en deelneemt aan het loyaliteitsprogramma. Misschien wil je bijvoorbeeld iemand in het bijzonder bedanken of punten geven aan een klant die een offline aankoop heeft gedaan.

Om punten aan een klant te geven:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op + Punten geven.
  3. Typ de naam van een klant in de zoekbalk om diegene op te zoeken.
  4. Selecteer de klant aan wie je handmatig punten wilt geven. Je kunt ook op +Nieuwe toevoegen om een nieuw contact voor je programma aan te maken.
  5. Klik op Volgende.
  6. Voer het aantal punten in dat je de klant wilt geven.
  7. Klik op Geven.
Tip:
Je kunt naast de naam van een klant op het dashboard van het loyaliteitsprogramma ook op het Meer acties-pictogramklikken en Punten geven selecteren.

Het puntensaldo van een klant bewerken

Je kunt punten aan het saldo van een loyaliteitsprogramma toevoegen en ervan aftrekken via het dashboard van het loyaliteitsprogramma. Voeg punten toe aan mensen die een offline aankoop hebben gedaan of een VIP van het programma zijn, of trek punten af als je het saldo van een klant wilt verlagen.

Om het puntensaldo van een klant te bewerken:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik naast de betreffende klant op het Meer acties-pictogram.
    Tip: Je kunt ook een klant zoeken met behulp van de zoekbalk aan de rechterkant.
  3. Klik op Puntensaldo bewerken.
  4. Voer het nieuwe puntensaldo voor de klant in.
  5. Klik op Opslaan.
Een puntensaldo voor een klant bewerken

De contactgegevens van een klant bekijken

Elk lid van je loyaliteitsprogramma is ook een contactpersoon op je website. Bekijk de beschikbare gegevens van een klant vanuit het dashboard van je loyaliteitsprogramma, inclusief of ze een websitelid zijn, hun contactgegevens, evenals eventuele labels of notities die je hebt toegevoegd.

Om de contactgegevens van een klant te bekijken:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik naast de betreffende klant op het Meer acties-pictogram.
    Tip: Je kunt ook een klant zoeken met behulp van de zoekbalk aan de rechterkant.
  3. Klik op Contact bekijken.
De contactkaart van de klant wordt rechts geopend. Enkele relevante gegevens voor het loyaliteitsprogramma van Wix zijn:
  • Lidmaatschapsinfo: Bekijk de lidmaatschapsstatus van de contactpersoon. Alleen leden van je website kunnen spaarpunten inwisselen.
  • Loyaliteitspunten: Scrol omlaag naar de onderkant van de contactpersoonkaart om het huidige puntensaldo van een contactpersoon te zien, hoeveel punten ze hebben ingewisseld, en hun laatste activiteit.
Voorbeeld van het openen van een contactkaart van een klant op het dashboard van het loyaliteitsprogramma