Abonnementen: Een abonnement met periodieke betaling creëren

Leestijd 7 minuten
De Abonnementen-app biedt verschillende soorten abonnementen en pakketten. Deze omvatten: abonnementen met periodieke betalingen, gratis abonnementen, en abonnementen met eenmalige betalingen.
Periodieke betalingen zijn een handige manier om nieuwe klanten aan te moedigen meer van je diensten te ontdekken. Ze zorgen ook voor stabiele inkomsten voor je bedrijf.
Screenshot van een abonnement, inclusief voordelen, op een live website.
Voordat je begint:

Stap 1 | Maak het abonnement

Periodieke abonnementen zijn een geweldige manier om regelmatige inkomsten te genereren van toegewijde klanten. Koppel premium diensten of inhoud aan je abonnementen als een manier om terugkerende klanten te belonen.

Om een abonnement te maken:

1. Ga naar Abonnementbeheer op het dashboard van je website.
  2. Klik op Abonnement creëren.
  3. Voer in het Abonnementsgegevens-gedeelte de Naam van het abonnement in.
  4. (Optioneel) Voer een slogan in het Beschrijving-veld in.
  5. Voeg voordelen toe onder Maak een lijst van wat er in dit abonnement is inbegrepen.
    Let op: Wat je hier invoert, is wat je klanten zien. Het koppelt geen diensten of inhoud aan het abonnement (zie de volgende stap).
Een screenshot die laat zien hoe je de voordelen van een abonnement kunt vermelden.
Tip:
Je kunt zoveel abonnementen maken als je nodig hebt op het dashboard van je website. Als je echter meer dan 75 abonnementen op je website wilt weergeven, voeg dan nog een Abonnementen-element toe in je Editor (bijvoorbeeld Abonnementenlijst of een Enkel abonnement).

Stap 2 | Koppel voordelen aan je abonnement

Zodra je je abonnement hebt gemaakt en de inbegrepen voordelen hebt vermeld, kun je diensten en inhoud koppelen aan het abonnement
De beschikbare voordelen om te koppelen variëren afhankelijk van de inhoud en diensten die je op je website hebt. Als je bijvoorbeeld Wix Blog of Forum hebt, zie je de optie om daaraan te koppelen. Als je geen relevante inhoud of diensten hebt, wordt het Andere voordelen-gedeelte helemaal niet weergegeven.

Om voordelen te koppelen aan je abonnement:

1. Scrol omlaag naar Andere voordelen.
  2. Schakel het selectievakje in naast de diensten of inhoudstypen die je wilt opnemen.
  3. Voeg de relevante details toe (bijvoorbeeld de specifieke diensten die inbegrepen zijn).
Screenshot die laat zien hoe je voordelen koppelt aan een abonnement in het dashboard.
Let op:
Je kunt websitepagina's pas koppelen nadat je klaar bent met het maken van je abonnement.

Stap 3 | Stel de prijs en duur van je abonnement in

Stel in hoe je wilt laten betalen voor elke periode van je abonnement en hoe lang het abonnement moet duren. Periodieke betalingen bieden klanten flexibelere voorwaarden zonder grote verplichtingen vooraf.
Je kunt ook aangepaste periodieke cycli instellen om je klanten nog meer waarde te bieden. Je kunt bijvoorbeeld een abonnement maken met een betaalperiode van 6 weken of 3 maanden.
Let op:
Om periodieke betalingen te accepteren, moet je een betaalprovider instellen die periodieke betalingen ondersteunt

Om de prijs en duur van je abonnement in te stellen:

1. Selecteer Periodieke betalingen in het Prijsopties-gedeelte.
  2. Selecteer hoe vaak betalingen worden gedaan in de Betalingsfrequentie-dropdown.
  3. Voer de prijs voor elke periodieke periode in.
  4. Selecteer de duur in de Lengte van abonnement-dropdown of voer een aangepaste duur in.
  5. (Optioneel) Breng opstartkosten in rekening:
    1. Klik om Opstartkosten in rekening brengen in te schakelen.
    2. Vul het bedrag in onder Opstartkosten in rekening brengen
    3. Voer onder Naam opstartkosten de naam voor de kosten in.
  6. (Optioneel) Klik op Gratis proefperiode inschakelen om een gratis proefperiode aan het abonnement toe te voegen en stel de lengte in.
Een screenshot die laat zien hoe je een periodiek abonnement instelt met een aangepaste frequentie, opstartkosten en gratis proefperiode.

Stap 4 | Pas de geavanceerde instellingen van je abonnement aan

Nadat je de details, prijzen en voordelen van je abonnement hebt ingevoerd, pas je de instellingen aan. Maak je abonnement flexibeler door klanten hun startdatum te laten kiezen of het abonnement indien nodig te laten annuleren. Maak een beleid om uit te leggen hoe je abonnement werkt en hoe je klanten er de meeste waarde uit kunnen halen.
Je kunt ook aangepaste formuliervelden toevoegen om meer informatie te verzamelen tijdens het afrekenen, en een bedankpagina om de ervaring te personaliseren.

Om de geavanceerde instellingen van je abonnement aan te passen:

1. Scrol omlaag naar Instellingen.
  2. Kies hoe je de instellingen van je abonnement wilt aanpassen:
3. Klik bovenaan op Opslaan om het maken van je abonnement te voltooien.

(Optioneel) Stap 5 | Schakel de betaalpagina voor gasten in

Je kunt bezoekers van je website toestaan je abonnementen te kopen zonder zich aan te melden of in te loggen. Dit is handig als je abonnementen offline voordelen bevatten of als klanten zich niet willen registreren als lid van de website. Het is ook een goede manier om nieuwe klanten aan te trekken die niet zeker weten of ze zich meteen willen binden. Lees meer over de betaalpagina voor gasten

Om de betaalpagina voor gasten in te schakelen:

1. Ga naar Instellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Abonnementen.
  3. Klik bovenaan op het Betalen-tabblad.
  4. Schakel onderaan 'Betaalpagina voor gasten' in om mensen een abonnement te laten kopen zonder zich aan te melden of in te loggen op je website.
  5. Klik op Opslaan.
Een screenshot die laat zien hoe je de betaalpagina voor gasten inschakelt.
En nu?
Waarom maak je geen coupon om je nieuwe abonnement te promoten? Klik naast je nieuwe abonnement op het Abonnementen-tabblad van je dashboard op het Meer acties-pictogram.Lees meer over het maken van coupons voor abonnementen.

Screenshot die laat zien hoe je een coupon maakt op het Abonnementen-tabblad van het dashboard.