Abonnementen: De 'Mijn abonnementen'-pagina aan je website toevoegen

Leestijd 5 minuten
Laat je klanten de abonnementen die ze hebben gekocht — zowel actieve als verlopen — volgen in hun eigen account op je website. Bij gebruik van het Ledengedeelte, kunnen klanten een account aanmaken en een pagina bekijken met de naam 'Mijn abonnementen'.
Op deze pagina kunnen klanten de status van een abonnement controleren (bijvoorbeeld actief, verlopen), wanneer het is ingesteld om te verlopen of een abonnement opzeggen (als opzeggen is ingeschakeld).
In dit artikel lees je meer over:
Toegang tot het Mijn abonnementen-gedeelte van een Wix-website.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je het ledengedeelte toevoegt en instelt voordat je probeert de 'Mijn abonnementen'-pagina aan je website toe te voegen.

De 'Mijn abonnementen'-pagina toevoegen aan het ledengedeelte

Als je een oudere versie van het ledengedeelte hebt die de 'Mijn abonnementen'-pagina niet bevat, kun je deze toevoegen.

Om de 'Mijn abonnementen'-pagina toe te voegen:

1. Ga naar het Ledenpagina toevoegen-paneel in de Editor.
2. Selecteer het Ledenpagina's-tabblad.

3. Klik op + Pagina toevoegen bij Mijn abonnementen.

De 'Mijn abonnementen'-pagina aanpassen

Pas de kleuren, lettertypen en het algehele ontwerp van de Mijn abonnementen-pagina aan het uiterlijk van je website aan. Je kunt de inhoud op deze pagina ook personaliseren, bijvoorbeeld het bericht dat je leden zien voordat ze een abonnement kopen:
Een Mijn abonnementen-gedeelte waarvoor nog geen abonnementen zijn gekocht.

Om toegang te krijgen tot de instellingen van de Mijn abonnementen-pagina:

1. Ga naar de Mijn abonnementen-pagina in je Editor:
2. Klik ergens op de Mijn abonnementen-pagina.
3. Klik op Instellingen.
4. Pas de pagina aan met de beschikbare instellingen:
     • Ontwerp: Kies kleuren en lettertypen voor de pagina, inclusief de tekst, achtergrond en scheidingslijnen.
     • Tekst: Pas de tekstleden die u op deze pagina ziet, aan om de gewenste informatie op te nemen.
Een screenshot met het instellingenpaneel voor de pagina Mijn abonnementen in de Editor, waar u de pagina kunt aanpassen
Personaliseer je ledengedeelte:

Klanten toestaan abonnementen op te zeggen

Je kunt klanten abonnementen zelf laten opzeggen door opzegging in te schakelen. Indien ingeschakeld, zien klanten een link met Abonnement opzeggen.
Screenshot die laat zien waar je een abonnement kunt opzeggen in het ledengedeelte.

Klanten toestaan een abonnement op te zeggen:

1. Ga naar Abonnementen op het dashboard van je website.
  2. Maak een nieuw abonnement of bewerk een bestaand abonnement.
  3. Scrol omlaag naar het Instellingen-gedeelte.
  4. Klik op de Sta annulering van abonnement toe-schakelaar om deze in te schakelen.
  5. Klik op Opslaan om het pakket op te slaan.
  6. Herhaal stap 2 t/m 5 voor alle andere abonnementen waarvoor je opzegging wilt inschakelen.
Klanten terugbetalen:
  • Het opzeggen van een abonnement leidt niet tot terugbetaling.
  • Eenmalige betaling: Neem contact op met je betaalprovider om een terugbetaling uit te voeren (bijvoorbeeldPayPal, Stripe, enzovoort).
  • Periodieke betaling: Wanneer een klant een periodieke betaling annuleert, zoals een maandelijkse betaling, gaan het gekochte abonnement en de betaling niet door voor de volgende cyclus (bijvoorbeeld voor de volgende maand).