Online programma's: Programmadeelnemers beheren

Leestijd 6 minuten
Je deelnemers vormen het hart van je online programma. Vanuit de deelnemerslijst kun je ze naar behoefte beheren. Je kunt nieuwe mensen uitnodigen om deel te nemen, de voortgang van je deelnemers volgen en rechtstreeks met hen communiceren. Je kunt de lijst ook filteren om specifieke deelnemers sneller te vinden.
In dit artikel lees je hoe je:
Tips:

Deelnemers uitnodigen

Nodig deelnemers uit om deel te nemen aan je programma's door ze een link te e-mailen, ze rechtstreeks toe te voegen, een link te sturen of een e-mailcampagne te maken. Je kunt ook de Wix Owner-app gebruiken om deelnemers uit te nodigen om een Wix leden-app te downloaden en via de app lid te worden.
Let op:
  • Je moet je website upgraden zodat mensen aan je programma kunnen deelnemen.
  • Het is niet mogelijk om deelnemers uit te nodigen voor lopende programma's als ze een vaste start- en einddatum hebben.

Om deelnemers uit te nodigen:

1. Ga naar het Online programma's-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik op het betreffende programma.
  3. Klik op Deelnemers uitnodigen.
  4. Kies hoe je deelnemers wilt uitnodigen:
Een screenshot van de Programma delen-dropdown waar je deelnemers kunt uitnodigen voor of toevoegen aan je programma.

De deelnemerslijst van je programma bekijken en filteren

Wanneer je je deelnemerslijst bekijkt, is het eerste wat je ziet een momentopname van hun prestaties. Van daaruit kun je een filter toevoegen om deelnemers te bekijken op status, prestatie of deelnamedatum.

Om je deelnemerslijst te bekijken en filteren:

1. Ga naar het Online programma's-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik op het betreffende programma.
  3. Klik naast Deelnemers op Beheren.
  4. (Optioneel) Filter de lijst om specifieke deelnemers te vinden:
    1. Klik op Filter toevoegen
    2. Kies welke filters je wilt toevoegen:
      • Status: Klik op het selectievakje naast de relevante status om te zien waar deelnemers zich in het programma bevinden.
      • Prestaties: Klik op het selectievakje naast de relevante meetwaarde om deelnemers per prestatie te bekijken.
      • Aanmeldingsdatum: Selecteer een datumbereik om deelnemers te bekijken die binnen het bereik zijn aangemeld.
    3. Klik op Filters sluiten om het filterpaneel te sluiten en de volledige lijst te bekijken.
Een screenshot van het filterpaneel op de lijst met programmadeelnemers.
Tips:
  • Klik op Alles wissenom alle toegevoegde filters te verwijderen.
  • Klik op de relevante kop bovenaan de lijst om deze te sorteren op Naam, Prestaties, Laatste activiteit of Aangemeld

De voortgang van je deelnemers volgen

Vanuit je deelnemerslijst kun je hun vooruitgang volgen en in hun gegevens duiken. Bekijk hoeveel stappen ze hebben voltooid of gemist, welke feedback ze hebben achtergelaten en de laatste keer dat ze actief waren.

Om de voortgang van je deelnemers te volgen:

1. Ga naar het Online programma's-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik op het betreffende programma.
  3. Klik naast Deelnemers op Beheren.
  4. Wijs de betreffende deelnemer aan en klik op Stappen bekijken
  5. Klik op de Alle stappen-dropdown en selecteer een optie:
    • Alle stappen: Bekijk de voortgang van de deelnemer voor alle stappen van het programma.
    • Stappen met vragenlijst en/of quiz: Bekijk alleen de voortgang van de deelnemer voor stappen die een vragenlijst of quiz bevatten.
    • Stappen zonder vragenlijst en/of quiz: Bekijk alleen de voortgang van de deelnemer voor stappen die geen vragenlijst of quiz bevatten.
Een screenshot van de voortgang van een deelnemer in een online programma.

Berichten sturen naar je deelnemers

Chatten met deelnemers is een goede manier om in contact te blijven en ervoor te zorgen dat ze alles hebben wat ze nodig hebben. Je kunt ze ook een bericht sturen om hen aan te moedigen de programmastappen te voltooien. De volgende keer dat ze de betreffende Wix leden-app openen, kunnen ze je bericht zien en erop reageren.

Om berichten naar je deelnemers te sturen:

1. Ga naar het Online programma's-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik op het betreffende programma.
  3. Klik naast Deelnemers op Beheren.
  4. Klik op het Meer acties-pictogram naast de betreffende deelnemer en selecteer Chat openen
  5. Stuur je deelnemer een bericht met behulp van de berichtenopsteller onderaan hun contactkaart.
Een screenshot van de berichtenopsteller op de contactkaart van een deelnemer.

Deelnemers verwijderen

Je kunt deelnemers te allen tijde uit programma's verwijderen. Wanneer je deelnemers verwijdert, worden ook al hun gegevens verwijderd. Mochten ze besluiten weer mee te doen, dan gaat hun voortgang verloren.

Om deelnemers te verwijderen:

1. Ga naar het Online programma's-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik op het betreffende programma.
  3. Klik naast Deelnemers op Beheren.
  4. Klik op het Meer acties-pictogram naast de betreffende deelnemer en selecteer Verwijderen
  5. Klik op Ja, verwijderen om te bevestigen.
Een screenshot die laat zien hoe deelnemers kunnen worden verwijderd.

Veelgestelde vragen

Wij helpen graag je met al je vragen. Klik op een vraag hieronder om meer te lezen: