Wix Inbox: Berichten versturen en items toevoegen

Leestijd 8 minuten
Wix Inbox maakt het makkelijk om klantrelaties uit te breiden via berichten. Stuur bijlagen, betalingsverzoeken, coupons en links naar je producten/diensten. Je kunt je reactietijd ook versnellen door gebruik te maken van opgeslagen antwoorden.

Een bericht sturen

Stuur, zonder Wix Inbox te verlaten, berichten naar contactpersonen via e-mail, chat of extra kanalen zoals Facebook en sms. Lees meer over Wix Inbox-kanalen
Let op:
Welke kanalen beschikbaar zijn, hangt af van de contactinformatie die je van die persoon hebt.

Om een bericht te sturen:

1. Ga naar Inbox op het dashboard van je website.
  2. Klik op een bestaand gesprek of klik rechtsboven op Opstellen om een nieuw gesprek te beginnen.
  3. Klik op het tekstvak onderaan om je bericht te typen.
  4. Klik op de Bericht via-dropdown om het kanaal te selecteren waarmee je je bericht wilt verzenden.
    Let op: Als je items bij je bericht hebt gevoegd en je besluit van kanaal te veranderen (bijvoorbeeld van e-mail naar chat), verlies je de bijgevoegde items en moet je ze opnieuw bijvoegen.
  5. Klik op Nu versturen.
Let op:
Als je Gmail niet aan je Wix Inbox hebt gekoppeld of nog geen een zakelijk e-mailadres hebt gekocht, zullen berichten die je naar je contacten verzendt een afzenderadres dat er als volgt uit ziet bevatten '[bericht-ID]@[crm].wix.com'.

Een opgeslagen antwoord versturen

Creëer opgeslagen antwoorden voor makkelijke toegang tot vaak verzonden berichten (bijvoorbeeld een 'welkom'-bericht) en algemene informatie (bijvoorbeeld je terugbetaalbeleid).

Om een opgeslagen antwoord te maken of te versturen:

1. Ga naar Inbox op het dashboard van je website.
  2. Klik op een bestaand gesprek of klik rechtsboven op Opstellen om een nieuw gesprek te beginnen.
  3. Klik op het tekstvak onderaan om je bericht te typen.
  4. Klik op de Bericht via-dropdown om het kanaal te selecteren waarmee je je bericht wilt verzenden.
    Let op: De kanalen die voor je beschikbaar zijn, hangen af van de contactinformatie die je voor die persoon hebt.
  5. Klik op het Opgeslagen antwoorden-pictogram .
  6. Kies wat je wilt doen:
    • Maak een aangepast opgeslagen antwoord:
      1. Scrol naar rechts in het paneel met opgeslagen antwoorden en klik op Maak een standaardreactie.
      2. Voer een naam in voor je opgeslagen antwoord.
      3. Voer onder Je bericht de tekst van je antwoord in.
      4. Klik op Maken.
      5. Wijs het antwoord dat je zojuist hebt gemaakt aan en klik op Gebruik dit.
    • Een bestaand opgeslagen antwoord verzenden:
      1. Wijs het antwoord dat je wilt gebruiken aan.
      2. Klik op Gebruik dit.
  7. Klik op Verzenden om het bericht te verzenden.
Tip:
Wijs een opgeslagen antwoord aan en klik op het Bewerken-pictogram om het antwoord te wijzigen of op het Verwijderen-pictogram om het antwoord uit je lijst te verwijderen.

Een betaalverzoek sturen

Stuur een betalingsverzoek om een handige betaallink te delen. De contactpersoon kan zijn of haar creditcard of PayPal-account gebruiken om deze betaling uit te voeren.

Om een betaling aan te vragen:

1. Ga naar Inbox op het dashboard van je website.
  2. Klik op een bestaand gesprek of klik rechtsboven op Opstellen om een nieuw gesprek te beginnen.
  3. Klik op het tekstvak onderaan om je bericht te typen.
  4. Klik op de Bericht via-dropdown om het kanaal te selecteren waarmee je je bericht wilt verzenden.
    Let op: De kanalen die voor je beschikbaar zijn, hangen af van de contactinformatie die je voor die persoon hebt.
  5. Klik op het Betaling aanvragen-pictogram .
  6. Stel het bedrag in en schrijf een korte beschrijving van je verzoek.
  7. Klik op Versturen.
Zorg ervoor dat je klaar bent om betalingen te accepteren via Wix Inbox:
Koppel een betaalmethode aan je website

Een coupon sturen

Promoot je producten en diensten door coupons te maken voor kortingen, gratis verzending en meer.

Om een coupon te sturen:

1. Ga naar Inbox op het dashboard van je website.
  2. Klik op een bestaand gesprek of klik rechtsboven op Opstellen om een nieuw gesprek te beginnen.
  3. Klik op het tekstvak onderaan om je bericht te typen.
  4. Klik op de Bericht via-dropdown om het kanaal te selecteren waarmee je je bericht wilt verzenden.
    Let op: De kanalen die voor je beschikbaar zijn, hangen af van de contactinformatie die je voor die persoon hebt.
  5. Klik op het Toevoegen-pictogram en klik op Coupons.
  6. Doe een van de volgende dingen:
    • Maak een nieuwe coupon aan:
      1. Klik op +Nieuwe coupon.
      2. Selecteer het type coupon dat je wilt aanbieden.
      3. Voer je coupongegevens in (code, naam, enzovoort).
      4. Als je klaar bent, klik je rechtsonder op Coupon maken.
      5. Selecteer de coupon die je zojuist hebt aangemaakt en klik op Toevoegen.
      6. Klik op Verzenden om het bericht te verzenden.
    • Stuur een bestaande coupon:
      1. Selecteer de betreffende coupon uit de lijst en klik op Toevoegen.
      2. Klik op Verzenden om het bericht te verzenden.
Let op:
Wanneer je een coupon verstuurt, wordt deze als tekst verstuurd.

Help je gebruikers een product te kiezen of een nieuw product te promoten door een directe link naar een product op je website te sturen.
Let op:
Je moet Wix Stores aan je website toevoegen om productlinks te sturen.

Om een link naar een product te sturen:

1. Ga naar Inbox op het dashboard van je website.
  2. Klik op een bestaand gesprek of klik rechtsboven op Opstellen om een nieuw gesprek te beginnen.
  3. Klik op het tekstvak onderaan om je bericht te typen.
  4. Klik op de Bericht via-dropdown om het kanaal te selecteren waarmee je je bericht wilt verzenden.
    Let op: De kanalen die voor je beschikbaar zijn, hangen af van de contactinformatie die je voor die persoon hebt.
  5. Klik op het Toevoegen-pictogram en klik op Producten.
  6. Selecteer het betreffende product en klik op Toevoegen.
  7. Klik op Verzenden om het bericht te verzenden.
Let op:
Een product wordt niet weergegeven als het niet op voorraad is of verborgen is op je webshoppagina. Ga naar de Producten-pagina op je dashboard om de zichtbaarheid van je producten te beheren.

Promoot de diensten die op je website worden aangeboden door links te sturen die je contacten rechtstreeks naar je registratiepagina's brengen.
Let op:
Je moet Wix Bookings aan je website toevoegen om links naar diensten te verzenden.

Om een link naar een dienst te sturen:

1. Ga naar Inbox op het dashboard van je website.
  2. Klik op een bestaand gesprek of klik rechtsboven op Opstellen om een nieuw gesprek te beginnen.
  3. Klik op het tekstvak onderaan om je bericht te typen.
  4. Klik op de Bericht via-dropdown om het kanaal te selecteren waarmee je je bericht wilt verzenden.
    Let op: De kanalen die voor je beschikbaar zijn, hangen af van de contactinformatie die je voor die persoon hebt.
  5. Klik op het Toevoegen-pictogram en klik op Diensten.
  6. Selecteer de betreffende dienst en klik op Toevoegen.
  7. Klik op Verzenden om het bericht te verzenden.

Een bijlage versturen

Deel bestanden en afbeeldingen met contactpersonen om ze op de hoogte te houden van facturen, ontwerpen of andere documentatie.

Om een bijlage te versturen:

1. Ga naar Inbox op het dashboard van je website.
  2. Klik op een bestaand gesprek of klik rechtsboven op Opstellen om een nieuw gesprek te beginnen.
  3. Klik op het tekstvak onderaan om je bericht te typen.
  4. Klik op de Bericht via-dropdown om het kanaal te selecteren waarmee je je bericht wilt verzenden.
    Let op: De kanalen die voor je beschikbaar zijn, hangen af van de contactinformatie die je voor die persoon hebt.
  5. Klik op het Bestanden-pictogram .
  6. Selecteer de bijlage die je wilt verzenden. Je kunt de volgende bestandstypen bijvoegen:.png, .jpg, .jpeg-, .xlsx, .xls, .doc, .docx, .ppt, .pptx, .pdf
  7. Klik op Openen.
  8. Klik op Nu versturen.
Let op:
Je kunt meerdere bijlagen meesturen met geschreven berichten. Je kunt maximaal 10 items per bericht bijvoegen en de maximale bestandsgrootte is 15MB.

Let op:
Je kunt ook berichten versturen en items toevoegen vanuit je Wix Owner-app.
Regeleindefouten in Outlook voor Mac:
Als je alinea-/regelafbrekingen in je bericht hebt opgenomen, zien ontvangers die deze in Outlook voor Mac bekijken, ze niet. Andere versies van Outlook hebben dit probleem niet.