Online programma's: Onderdelen en stappen aan je programma toevoegen

Leestijd 3 minuten
Verrijk je programma door stappen toe te voegen die deelnemers kunnen volgen en hun doel kunnen bereiken. Stappen zijn de inhoud van je programma en kunnen aangepaste details bevatten, zoals media en quizzen.
Je kunt stappen in onderdelen groeperen om het programma overzichtelijk te houden en een duidelijk pad uit te stippelen dat je deelnemers kunnen volgen.
In dit artikel lees je hoe je:

Stappen toevoegen aan je programma

Er is geen limiet aan het aantal stappen dat je aan je online programma kunt toevoegen. Voeg binnen elke stap inhoud toe om deelnemers te inspireren om het programma te voltooien. Maak je stap boeiend door video's, afbeeldingen en quizzen toe te voegen.
Let op:
  • Als je stappen voor toekomstige dagen maakt, worden deze toegevoegd aan het programmacurriculum.
  • Als je stappen toevoegt voor dagen die zijn verstreken, worden deze gemarkeerd als 'gemist' voor bestaande deelnemers.
  • Nieuwe stappen zijn niet zichtbaar voor deelnemers die het programma al hebben voltooid.

Om een stap aan je programma toe te voegen:

1. Ga naar Online Programma's op het dashboard van je website.
  2. Klik op het betreffende programma.
  3. Scrol omlaag naar Inhoud / Schema.
  4. Klik op + Toevoegen en kies wat je wilt toevoegen:
    • Stap toevoegen: Voeg een nieuwe stap toe die je vanaf nul schrijft.
    • Een stap importeren: Voeg een stap toe uit een van je bestaande programma's voor snelle bewerking.
    • Quiz toevoegen: Houd deelnemers betrokken bij je programma door een quiz toe te voegen aan elke voltooide stap.
  5. Voer de gegevens voor je stap in of bewerk deze:
    • Algemene informatie: Geef je stap een naam en kies het relevante onderdeel om de stap aan toe te voegen.
    • Inhoud: Voer een informatieve beschrijving van je stap in en leg uit hoe je deze moet voltooien.
  6. Klik op Opslaan
Een screenshot van het Inhoud-gedeelte om een stap toe te voegen in een Online programma.

Onderdelen aan je programma toevoegen

Organiseer je online programma door het op te splitsen in onderdelen die de stappen bevatten. Je kunt eerst alle onderdelen maken om het programmaoverzicht op te bouwen, of je kunt onderdelen maken terwijl je al met de stappen bezig bent.
Belangrijk:
Onderdelen zijn alleen beschikbaar voor programma's op eigen tempo.

Om een onderdeel aan je programma toe te voegen:

1. Ga naar Online Programma's op het dashboard van je website.
  2. Klik op het betreffende programma.
  3. Scrol omlaag naar Inhoud.
  4. Klik op + Toevoegen en selecteer Onderdeel toevoegen.
  5. Voer de gegevens van je onderdeel in:
    • Gegevens: Geef je onderdeel een naam (bijvoorbeeldweek 1) en voeg een omslagfoto toe.
    • Beschrijving: Voer in waar het onderdeel over gaat.
  6. Klik op de Geleidelijke vrijgave-schakelaar:
    • Ingeschakeld: Jij kiest wanneer deelnemers het onderdeel voltooien. Klik op de Selecteer de dag-dropdown en selecteer de week en dag.
    • Uitgeschakeld: Deelnemers kunnen het onderdeel voltooien wanneer ze maar willen.
  7. Klik op Opslaan
Een screenshot van het 'Onderdeel toevoegen'-paneel in een online programma.
Tip:
Herschik, bewerk en verwijder onderdelen wanneer je de inhoud in je programma wilt bijwerken.