Online programma's: Onderdelen en stappen beheren

Leestijd 4 minuten
Nadat je je programma-inhoud hebt toegevoegd, kun je deze zo organiseren dat de onderdelen en stappen duidelijk zijn gedefinieerd en gemakkelijk te volgen zijn voor deelnemers. Stappen zijn genesteld onder onderdelen, zodat je de flow van je online programma's duidelijk kunt zien en bewerkingen kunt aanbrengen.
Lees meer over:

Programmaonderdelen beheren

Online programmaonderdelen zijn handig om georganiseerd te blijven. Nadat je je onderdelen hebt gemaakt, kun je ze dupliceren, opnieuw ordenen en de titels en beschrijvingen bewerken om er zeker van te zijn dat alles duidelijk is.
Belangrijk:
Onderdelen zijn alleen beschikbaar voor programma's op eigen tempo.

Om je onderdelen te beheren:

1. Ga naar Online Programma's op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het relevante programma.
  3. Scrol omlaag naar het Inhoud-gedeelte.
  4. Beheer je onderdelen met behulp van de volgende opties:
    • Een onderdeel bewerken:
      1. Wijs het onderdeel aan en klik op Bewerken.
      2. Bewerk de relevante gegevens en/of omslagafbeelding.
      3. Klik op Opslaan.
    • Een onderdeel dupliceren:
      1. Wijs de onderdeelnaam aan en klik op het Meer acties-pictogram.
      2. Klik op Dupliceren. Het gedupliceerde onderdeel verschijnt onder het oorspronkelijke onderdeel.
    • Een onderdeel verwijderen:
      1. Wijs de onderdeelnaam aan en klik op het Meer acties-pictogram.
      2. Klik op Verwijderen.
      3. Klik op Verwijderen om te bevestigen.
    • Een onderdeel opnieuw rangschikken:
      • Klik en sleep een onderdeel om deze omhoog of omlaag te verplaatsen op de pagina.
    • Een onderdeel toevoegen:
      • Klik onderaan je programma-inhoud op + Onderdeel toevoegen
Tip:
Klik rechts van een onderdeel op de dropdownpijl om de stappen binnen dat onderdeel uit of in te klappen.
A screenshot of the drop-down arrow to expand or collapse steps within a section of an Online Program.

Programmastappen beheren

Hoewel programmaonderdelen jou en je deelnemers helpen georganiseerd te blijven, bieden stappen de cruciale informatie over hoe je het programmadoel kunt bereiken. Je kunt stappen naar behoefte bewerken, herschikken of verwijderen.

Om je stappen te beheren:

1. Ga naar Online Programma's op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het relevante programma.
  3. Scrol omlaag naar het Inhoud-gedeelte.
  4. Klik op de dropdown rechts van het onderdeel met de stappen die je wilt beheren om deze uit te vouwen.
  5. Beheer je stappen met behulp van de volgende opties:
    • Een stap bewerken:
      1. Wijs de stap aan en klik op Bewerken.
      2. Bewerk de inhoud van de stap.
      3. (Optioneel) Klik op de Onderdeel-dropdown en selecteer het relevante onderdeel om de stap naar een ander onderdeel te verplaatsen.
      4. Klik op Opslaan.
    • Een stap dupliceren:
      1. Wijs de stap aan en klik op het Meer acties-pictogram.
      2. Klik op Dupliceren
      3. Werk de relevante informatie bij.
      4. Klik op Save
    • Een stap verwijderen:
      1. Wijs de stap aan en klik op het Meer acties-pictogram.
      2. Klik op Verwijderen.
      3. Klik op Verwijderen om te bevestigen.
    • Een stap herschikken:
      • Klik en sleep een stap om deze binnen het onderdeel omhoog of omlaag te verplaatsen.
        Let op: Stappen kunnen in willekeurige volgorde worden gerangschikt
    • Een stap toevoegen:
      • Klik onderaan het betreffende onderdeel op +Stap toevoegen.
Een screenshot van de beschikbare opties voor het beheren van een stap in een Online programma.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over het beheren van je onderdelen en stappen.