Online programma's: Een certificaat voor je programma maken

Leestijd 4 minuten
Maak een certificaat voor deelenemers die je programma voltooien. Je kunt het certificaat zo ontwerpen dat het bij je website past en zelfs je eigen handtekeningen en logo toevoegen. Dit is een goede manier om mensen te motiveren en ze te belonen met een certificaat waar ze trots op kunnen zijn.
Een screenshot van een voorbeeldcertificaat.

Stap 1 | Maak een certificaat

Kies het relevante programma om aan de slag te gaan. Vanaf de instellingenpagina van je programma kun je een certificaat voor je deelnemers maken.

Om een certificaat te maken:

1. Ga naar Online Programma's op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het betreffende programma op het Meer acties-pictogram.
  3. Selecteer Instellingen bewerken.
  4. Klik op Beloningen.
  5. Klik op Certificaat maken.
Een screenshot van het Certificaat maken-paneel.

Stap 2 | Ontwerp je certificaat

Nu is het tijd om je certificaat te ontwerpen. Kies een template die je bevalt en pas deze vervolgens aan de behoeften van je programma aan. Je kunt de tekst bewerken, een achtergrond selecteren, je eigen logo en handtekeningen toevoegen, en nog veel meer.

Om je certificaat te ontwerpen:

1. Klik op de tabbladen links om je certificaat aan te passen:
2. Klik op Opslaan.
3. Klik linksboven op Terug naar programmapagina.
Een screenshot van de Certificaatbouwer.
Bekijk een voorbeeld van hoe je certificaat eruitziet:
  1. Klik naast Certificaat op de Beheren-dropdown.
  2. Selecteer Weergave.
  3. (Optioneel)Klik op Bewerken om wijzigingen aan te brengen.
    A screenshot of the Manage drop-down to preview and edit your certificate.

Stap 3 | Bekijk een voorbeeld van het certificaat en sla het op

Zodra je de manier waarop je certificaat eruit ziet hebt ontworpen, klik je rechtsboven op Opslaan. Dit koppelt het certificaat aan je programma, zodat het automatisch naar de deelnemers wordt gemaild wanneer ze het programma voltooien.
Een screenshot van het certificaat dat aan een programma is gekoppeld.
Tip:
Je kunt naast een certificaat ook op Verwijderen klikken, zodat het niet langer naar je deelnemers wordt verzonden.