Wix Groups: Een groep beheren

Leestijd 9 minuten
Beheer je groepen om ervoor te zorgen dat ze precies werken zoals jij wilt. Nadat je een groep hebt geselecteerd op het dashboard van je website, kun je de instellingen aanpassen via de tabbladen Gegevens, Leden, Posts, Inhoud en Beheerderstools.
In dit artikel lees je hoe je:

De gegevens van je groep bewerken

Op het Gegevens-tabblad kun je de naam, beschrijving en omslagafbeelding van je groep bewerken. Stel de privacy van de groep in om te kiezen of iedereen de groep kan zien of alleen specifieke ledentypes. Je kunt ook kiezen wat je de 'leden' van elke groep wilt noemen.

Om de gegevens van je groep te bewerken:

1. Ga naar Groepen op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende groep.
  3. Bewerk de volgende gegevens op het Gegevens-tabblad:
4. Klik op Opslaan.
Een screenshot van het Gegevens-tabblad op het dashboard van een groep.
Om een groep en de inhoud ervan permanent te verwijderen:
  1. Ga naar Groepen op het dashboard van je website.
  2. Klik naast een app op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Verwijderen
  4. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

De leden van je groep beheren

Bekijk alle leden van je groep in een georganiseerde lijst waar je leden kunt toevoegen, beheerders kunt maken, contactkaarten kunt bekijken en meer.

Om je groepsleden te beheren:

1. Ga naar Groepen op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende groep.
  3. Klik op het Leden-tabblad.
  4. Kies wat je wilt doen:
Een screenshot van het Leden-tabblad op het dashboard van een groep.

De posts van je groep beheren

Je hebt de mogelijkheid om de posts van je groep efficiënt te beheren. Je kunt je eigen posts categoriseren met behulp van onderwerpen en geld verdienen met je exclusieve inhoud voor groepsleden door deze te koppelen aan een abonnement. Je kunt posts die niet langer relevant zijn, inclusief posts van leden, ook verwijderen.

Om de posts van je groep te beheren:

1. Ga naar Groepen op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende groep.
  3. Klik op het Post-tabblad.
  4. Klik naast de betreffende post op het Meer acties-pictogram.
  5. Kies uit de volgende opties:
Een screenshot van het Posts-tabblad in het dashboard van een groep.

De inhoudstabbladen van je groep beheren

Je groepspagina bevat inhoudstabbladen die je leden kunnen zien, van een 'Over'-gedeelte tot een 'Media'-tabblad met foto's en video's.
Je kunt irrelevante tabbladen altijd verbergen, hernoemen of aangepaste tabbladen maken met je eigen inhoud. Je kunt de tabbladen ook herschikken om nieuwe en opwindende updates te markeren.

Om de inhoudtabbladen van je groep te beheren:

1. Ga naar Groepen op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende groep.
  3. Klik op het Inhoud-tabblad.
  4. Kies wat je wilt doen:
Een screenshot van het Inhoud-tabblad in het dashboard van een groep.

De beheerderstools van je groep bewerken

Krijg toegang tot geavanceerde aanpassingsopties voor je groep vanaf het Beheerderstools-tabblad. Stel groepsregels in, maak lidmaatschapsvragen, organiseer discussies per onderwerp en beslis wie toestemming heeft om mensen aan de groep toe te voegen, uit te nodigen of uit te nodigen.

Om de beheerderstools van je groep te bewerken:

1. Ga naar Groepen op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende groep.
  3. Klik op het Beheerderstools- tabblad.
  4. Kies wat je wilt bewerken:
Een screenshot van het Beheerderstools-paneel op het dashboard van een groep.