Wix Groups: Groepspagina's aanpassen

Leestijd 5 minuten
Elke groep die je maakt heeft zijn eigen pagina waar leden met elkaar kunnen communiceren. Pas deze groepspagina aan om de indeling, weergave, voorbeeldtekst en het ontwerp te bewerken. Voor elke individuele groep kun je een aangepast tabblad maken en de bestaande bewerken.
Belangrijk:
  • De groepspagina is een dynamisch element. Wijzigingen die je aanbrengt, zijn van toepassing op de groepspagina voor elke groep op je website. Dit geldt niet voor inhoudtabbladen, die uniek zijn voor elke groep.
  • Zorg ervoor dat je je website publiceert nadat je een groep hebt gemaakt, zodat de groepspagina in de Editor verschijnt.
Een screenshot van het Discussie-tabblad op de groepspagina van een live website.
Lees in dit artikel meer over:

De pagina-indeling wijzigen

Kies de indeling van zowel de omslagafbeelding van je groepspagina als de afbeeldingen en video's op het Media-tabblad. Het Media-tabblad toont alle afbeeldingen en video's van de posts van de groep.

Om de pagina-indeling te wijzigen:

1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Menu's en pagina's.
  3. Klik links op Groepspagina's.
  4. Selecteer de Groepspagina.
  5. Klik op het Groepen-element in je Editor.
  6. Klik op Instellingen.
  7. Klik op het Indeling-tabblad en kies wat je wilt bewerken:
    • Algemeen: Kies de indeling, hoogte en afstand van de omslagfoto.
    • Media: Kies de indeling van de afbeeldingengalerij en de afbeeldingen per rij.
Een screenshot van de indelingsinstellingen van de groepspagina.

De paginaweergave bewerken

Kies welke elementen je wilt weergeven op de Discussies-, Media- en Over-tabbladen van je groepspagina.

Om de paginaweergave te bewerken:

1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Menu's en pagina's.
  3. Klik links op Groepspagina's.
  4. Selecteer de Groepspagina.
  5. Klik op het Groepen-element in je Editor.
  6. Klik op Instellingen.
  7. Klik op het Weergave-tabblad.
  8. Kies welk tabblad van je groepspagina je wilt bewerken:
    • Discussies: Klik op het selectievakje naast elk element dat je wilt weergeven op het Discussies-tabblad:
      • Reacties: Toon de reacties van leden (emoji's) die aan elke post zijn toegevoegd.
      • Aantal leden: Toon het totale aantal groepsleden onder de groepsnaam.
      • Deelknop: Toon het Delen-pictogram op elke post.
      • Ledenbadges weergeven: Toon de ledenbadges die aan je leden zijn toegewezen.
    • Media: Klik op het selectievakje om de profielafbeelding van leden weer te geven wanneer ze met de muis over media gaan op het Media-tabblad.
    • Over: Klik op het selectievakje om recente groepsactiviteit op het Over-tabblad weer te geven.
Een screenshot van de weergave-instellingen van de groepspagina.

De tekst van de tijdelijke aanduiding voor de pagina wijzigen

Wijzig de voorbeeldtekst die verschijnt in het veld waar leden klikken om hun posts te maken. Voorbeeldtekst moet je leden aanmoedigen om te beginnen met posten.

Om de tekst van de tijdelijke aanduiding voor de pagina te wijzigen:

1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Menu's en pagina's.
  3. Klik links op Groepspagina's.
  4. Selecteer de Groepspagina.
  5. Klik op het Groepen-element in je Editor.
  6. Klik op Instellingen.
  7. Klik op het Tekst-tabblad.
  8. Klik op het Voorbeeldtekst-veld.
  9. Voer de tekst in die zal verschijnen in het veld waar leden klikken om een post te maken.
Een screenshot van de instellingen van de placeholdertekst naast het gebied waar de tekst verschijnt.
  1. Druk op Enter op je toetsenbord.

Het pagina-ontwerp aanpassen

Pas het ontwerp van je groepspagina aan, inclusief de lettertypen, kleuren en dekkingsniveaus. De ontwerpinstellingen zijn van toepassing op de groepspagina voor alle groepen van je website.
Een screenshot van het Ontwerp-tabblad in de instellingen van de groepspagina.

Om het pagina-ontwerp aan te passen:

1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Menu's en pagina's.
  3. Klik links op Groepspagina's.
  4. Selecteer de Groepspagina.
  5. Klik op het Groepen-element in je Editor.
  6. Klik op Instellingen.
  7. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  8. Kies wat je wilt aanpassen:

De pagina-inhoudtabbladen bewerken

Boven aan je groepspagina staan tabbladen die de groepsinformatie in verschillende gedeelten ordenen. Je kunt de naam van deze tabbladen wijzigen, een aangepast tabblad maken of tabbladen verbergen waarvan je niet wilt dat leden ze zien. Wijzigingen die je aanbrengt in inhoudtabbladen zijn uniek voor elke groep.
Een screenshot van de inhoudstabbladen die op je groepspagina verschijnen.

Om de pagina-inhoudtabbladen te bewerken:

1. Ga naar Groepen op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende groep.
  3. Klik op het Inhoud-tabblad.
  4. Kies wat je wilt doen: