Wix Editor: Een website publiceren

Leestijd 4 minuten
Klaar om live te gaan? Het is tijd om je website te publiceren. Zodra je publiceert, is de website beschikbaar voor iedereen op het hele internet.
Lees meer over:
Nieuw bij Wix?
Wix biedt een verscheidenheid aan templates en ontwerptools waarmee je in een mum van tijd een professioneel ogende website kunt maken. Ga naar Wix.com en klik op Aan de slag om je aan te melden en te beginnen met het maken van je website.

Het publiceren van je website

Je kunt je website op elk moment publiceren vanuit de bovenste werkbalk van de Editor. Zelfs na publicatie kun je je website zo vaak bewerken als je wilt. Wanneer je een wijziging aanbrengt, publiceer je deze simpelweg opnieuw om ervoor te zorgen dat de wijzigingen live gaan.

Om je website te publiceren:

1. Klik rechtsboven in de Editor op Publiceren.
  2. (Optioneel) Klik op Website bekijken om naar je live website te gaan.
  3. Klik op Klaar om terug te keren naar de Editor.
Let op:
Onthoud dat als je op Opslaan klikt, je wijzigingen niet live gaan. Zorg er na het opslaan voor dat je op Publiceren klikt om de updates op je live website weer te geven.
Ben je nog niet helemaal klaar voor publiek?
Dat is prima. Je kunt je website publiceren, maar tijdelijk voorkomen dat zoekmachines deze indexeren. Op die manier kun je je website delen met vrienden en familie voordat deze op Google wordt geïndexeerd.

Het bekijken van je live website

Nadat je website is gepubliceerd, verschijnt deze automatisch online en kan deze worden bekeken door iedereen die je gratis website-URL (accountnaam.wixsite.com/website-naam) of domeinnaam intikt.
Tip:
Klik rechtsboven in de Editor op Voorbeeld om te zien hoe je website eruitziet voordat je deze publiceert.
Je hebt ook toegang tot je live website vanuit de Editor. Klik on de bovenste balk van de Editor op Website en klik op Website bekijken.
Als je je website aan je vrienden wilt laten zien, kun je ze je website-URL of domeinnaam e-mailen, of deze delen op social media.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het publiceren van je website.
En nu?
Zorg ervoor dat je website er op elk schermformaat goed uitziet. Ga naar de mobiele Editor om de mobiele weergave van je website aan te passen. Klik hier om te lezen hoe je dat doet