Wix Groups: Groepsleden toevoegen en beheren

Leestijd 6 minuten
Voeg mensen toe aan je groep om ze naar een gedeelde ruimte te brengen waar ze kunnen netwerken, samenwerken en discussies kunnen starten.

Je kunt ook leden toewijzen als groepsbeheerder als je hulp nodig hebt bij het in de gaten houden van je groepsactiviteit en het beheren van de ledenlijst. Bovendien kun je leden toestemming geven om zelf groepen te maken en een online community rond je bedrijf op te bouwen.
Lees in dit artikel meer over:

Leden toevoegen aan je groep

Voeg leden toe aan je groep zodat ze kunnen deelnemen aan gesprekken en in contact kunnen komen met andere leden met gedeelde interesses.

Je kunt bestaande websiteleden toevoegen of nieuwe mensen uitnodigen via een uitnodigingsmail, een deelbare link of via een e-mailmarketingcampagne.

Om leden toe te voegen:

1. Ga naar Groepen op het dashboard van je website.
  2. Wijs de relevante groep aan en klik op Leden toevoegen
  3. Kies hoe je leden wilt uitnodigen voor je groep:
Uitnodigingsopties voor leden

Een groepslid instellen als beheerder

Maak leden beheerders van je groep, zodat ze je kunnen helpen bij het runnen ervan. Groepsbeheerders kunnen groepsdiscussies modereren, groepsinstellingen bijwerken, nieuwe ledenverzoeken goedkeuren, leden verwijderen en meer.
Belangrijk:
Je moet de groepseigenaar zijn om beheerders te maken.

Om een beheerder in te stellen:

1. Ga naar je groep:
    • Op het dashboard van je website: Ga naar Groepen.
    • Op je live website: Log in met je Wix-accountgegevens.
  2. Klik op de betreffende groep.
  3. Klik op het Leden-tabblad.
  4. Klik naast het lid dat je beheerder wilt maken op Meer acties .
  5. Klik op Groepsbeheerder maken
Een groepsbeheerder instellen

Kiezen wie groepen kan maken

Je hebt volledige controle over welke websiteleden groepen kunnen maken. Je kunt beslissen of leden goedkeuring nodig hebben om een groep te maken of dat alleen beheerders nieuwe groepen kunnen maken.

Om te kiezen wie groepen kan maken:

1. Ga naar Groepen op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op het Meer acties-pictogramen selecteer Algemene instellingen
  3. Selecteer het selectievakje naast de relevante optie:
    • Alle websiteleden: Alle leden kunnen een nieuwe groep maken zonder de goedkeuring van een beheerder.
    • Websiteleden met goedkeuring van de beheerder: Alle leden kunnen een verzoek indienen om een nieuwe groep te maken, maar jij (of een andere beheerder) moet het verzoek goedkeuren.
    • Alleen beheerders: Alleen jij en andere beheerders kunnen nieuwe groepen maken.
  4. Klik op Opslaan
Instelling voor het creëren van een groep
Tip:
Je kunt deze instelling beheren met de Wix Owner-app terwijl je onderweg bent.

Veelgestelde vragen

Wij helpen graag je met al je vragen. Klik op een vraag hieronder om meer te lezen: