Wix Groups: Privacy-instellingen voor leden van groepen

Leestijd 5 minuten
Wanneer je Wix Groups aan je website toevoegt, wordt automatisch ook een Wix Ledengedeelte toegevoegd. Leden hebben dan hun eigen profielpagina voor het beheren van persoonlijke gegevens en het leggen van contact met anderen.
Er zijn twee soorten profielen:
  • Openbare profielen: De profielen van leden zijn zichtbaar voor andere websiteleden. Ze kunnen volgen en gevolgd worden, posten, opmerkingen achterlaten en reageren op posts en activiteiten.
  • Privéprofielen: Alleen de namen en profielfoto's van leden zijn zichtbaar. Ze kunnen de inhoud van de website volgen of gevolgd worden, opmerkingen plaatsen, posten en reageren.
Je kunt de privacy-instellingen van het profiel aanpassen in het aanmeldingsformulier voor nieuwe websiteleden. Leden kunnen deze instelling naar wens aanpassen nadat ze lid zijn geworden.
In dit artikel lees je meer over:

De privacy van het aanmeldingsformulier voor leden aanpassen

Je kunt de privacy-instellingen van het aanmeldingsformulier voor leden aanpassen. Leden kunnen vervolgens later hun privacy-instelling wijzigen en beslissen welke informatie ze willen weergeven.
Tip:
Wanneer nieuwe mensen lid worden van je website, kun je een automatisering instellen zodat ze automatisch lid kunnen worden van je groep.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  2. Klik op Aanmelden/inloggen.
  3. Selecteer Aanmeldingsformulier leden.
  4. Klik op het Social media-tabblad.
  5. Selecteer het relevante Voetnoot over privacy bij aanmelden-selectievakje:
    • Alleen een voetnoot: leden melden zich aan met een openbaar profiel.
    • Selectievakje voor leden om profielprivacy te kiezen bij aanmelding.
      1. Meld je aan voor deze website met een openbaar profiel: Klik op de schakelaar voor mensen om zich aan te melden met een openbaar profiel.
        • Ingeschakeld: Het selectievakje wordt automatisch ingeschakeld voor een openbaar profiel.
        • Uitgeschakeld: Het selectievakje voor een openbaar profiel is niet geselecteerd.
Een screenshot van het aanmeldingsformulier voor leden in de Wix Editor.
Een screenshot van het selectievakje voor het aanpassen van voetnoot bij aanmeldingsprivacy op de aanmeldingspagina op een website.

De privacy van het profiel van een lid wijzigen

Leden kunnen hun profiel als openbaar of privé instellen en beslissen wat ze met anderen willen delen. Ze kunnen schakelen tussen deze instellingen op hun profielpagina in hun ledenaccount.
Je kunt de onderstaande instructies naar je leden sturen om hen te helpen hun profielprivacy aan te passen.

Om de privacy van een ledenprofiel te wijzigen:

1. (Wanneer je bent ingelogd) Klik op de dropdown op de inlogbalk voor leden.
  2. Klik op Profiel.
  3. Klik op Profiel bewerken.
  4. Klik onder Accountinstellingen op de Zichtbaarheid profiel-dropdown en selecteer de privacy van je profiel (bijvoorbeeld: Profiel privé maken of Profiel openbaar maken).
  5. Klik op Bevestigen.
Een screenshot van de Zichtbaarheid profiel-dropdown onder Accountinstellingen in het profiel van een lid.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag voor meer informatie over de privacy-instellingen van leden.