Wix Bookings: De deelnemerslijst voor een cursus beheren

Leestijd 6 minuten
Zorg ervoor dat je deelnemerslijst up-to-date blijft. Je kunt bijhouden wie er voor de cursus heeft betaald, deelnemers per e-mail contacteren, contactgegevens bijwerken en klanten toevoegen/verwijderen.
Een screenshot met de deelnemerslijst voor een cursus.
Lees in dit artikel meer over:
Let op:
Wijzigingen in de deelnemerslijst voor een cursus zijn van toepassing op alle resterende sessies van de cursus.

Deelnemers aan een cursus toevoegen

Je kunt een nieuwe deelnemer aan je cursus toevoegen of een bestaande boeking bewerken om het aantal geregistreerde personen bij te werken. Kies uit een lijst met bestaande klanten of maak een contactpersoon aan voor nieuwe klanten voordat je ze aan de cursus toevoegt. Je kunt ook kiezen hoe je wilt dat de klant voor de cursus betaalt.

Om een deelnemer aan een cursus toe te voegen:

1. Ga naar het Agenda-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik in je agenda op de relevante cursus.
  3. Klik naast het aantal deelnemers op Beheren
  4. Klik op + Deelnemer toevoegen.
  5. Klik op het Naam-veld.
  6. Selecteer wie je wilt toevoegen:
    • Een bestaande klant: Typ de naam van je klant of selecteer deze uit de lijst.
    • Een nieuwe klant: Klik op + Contact toevoegen, vul de gegevens van de deelnemer in en klik op Opslaan.
  7. Voer het totale aantal deelnemers voor de boeking in onder Groep van.
    Let op: Je kunt dit nummer alleen bewerken voordat de dienst is gemarkeerd als 'Betaald'.
  8. Kies een optie onder Hoe wil je deze dienst in rekening brengen?
    • Met factuur in rekening brengen: E-mail een factuur naar de klant om online betaald te worden.
    • Betaling later innen: Breng de klant voor elke cursussessie in rekening via de Deelnemers beheren- of de Bestellingen-pagina.
    • Markeren als betaald: Markeer de sessie als 'Betaald'. Deze optie is handig voor klanten die ter plaatse betalen.
  9. (Optioneel) Selecteer Verstuur bevestigingsmail naar deelnemer
  10. Kies een opslagoptie:
    • Opslaan en andere toevoegen: Sla de deelnemer op en begin met het toevoegen van een andere deelnemer.
    • Opslaan: Sla de deelnemer op en keer terug naar de deelnemerslijst.
Een screenshot die laat zien hoe je een groep deelnemers aan een cursus kunt toevoegen.

Deelnemers uit een cursus verwijderen

Als klanten de cursus om welke reden dan ook niet meer kunnen volgen, kun je ze verwijderen als deelnemer om ruimte vrij te maken voor anderen.

Om een deelnemer uit een cursus te verwijderen:

1. Ga naar het Agenda-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik in je agenda op de relevante cursus.
  3. Klik naast het aantal deelnemers op Beheren
  4. Wijs de deelnemer die je wilt verwijderen aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  5. Klik op Verwijderen
Een screenshot die laat zien hoe je een deelnemer uit een cursus kunt verwijderen.

De betaalstatussen van klanten voor een cursus bijwerken

Je kunt de betaalstatus voor elke deelnemer op elk moment bijwerken via de Deelnemers beheren-pagina. De opties die je ziet zijn afhankelijk van de betaalinstellingen die je kiest bij het maken van de cursusdienst, evenals de betaalproviders die je toevoegt

Om de betaalstatus van een klant voor een cursus bij te werken:

1. Ga naar het Agenda-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik in je agenda op de relevante cursus.
  3. Klik naast het aantal deelnemers op Beheren
  4. Wijs de deelnemer aan die je in rekening wilt brengen en klik op Betaling innen.
  5. Kies hoe je je klant wilt laten betalen:

Aangepaste reacties op boekingsformulieren bekijken

Als je aangepaste vragen hebt toegevoegd aan het formulier dat klanten invullen wanneer ze een dienst boeken, kun je hun antwoorden bekijken vanuit de deelnemerslijst. Klik simpelweg op de relevante klant om te zien wat hij of zij heeft geantwoord.
Een screenshot met een aangepast formulierantwoord in de deelnemerslijst voor een cursus.

Cursusdeelnemers e-mailen

Je kunt belangrijke updates via e-mail sturen naar specifieke klanten of naar alle deelnemers aan de cursus met behulp van de deelnemerslijst.
Let op:
Je moet een standaard e-mailclient ingesteld hebben op je computer om deze optie te gebruiken.

Om contactpersonen op je deelnemerslijst te e-mailen:

1. Ga naar het Agenda-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik in je agenda op de relevante cursus.
  3. Klik naast het aantal deelnemers op Beheren
  4. Schakel het selectievakje naast de relevante klant(en) in of selecteer het Klant-selectievakje bovenaan om iedereen een e-mail te sturen.
  5. Klik op E-mail versturen.
Een screenshot die laat zien hoe je klanten kunt e-mailen vanuit de deelnemerslijst voor een cursus.
  1. Maak het bericht aan in je e-mailclient en verzend het.