Wix Bookings: Een factuur verzenden

Leestijd 5 minuten
Verzend facturen naar klanten om online betalingen te innen voor diensten die ze hebben geboekt. Voor jouw gemak kun je voor of na de afspraak, les of cursus een factuur sturen. Je klant ontvangt een factuur met de gegevens die hij heeft opgegeven bij het boeken van de dienst.
Lees in dit artikel meer over:

Vereisten voor het verzenden van facturen

De mogelijkheid om je klanten een factuur in rekening te brengen is onder bepaalde voorwaarden beschikbaar. Zorg ervoor dat je de onderstaande voorwaarden bekijkt om met facturen in rekening te brengen.
  • Jij of je klant moet de sessie eerst boeken.
    Let op: Je kunt facturen vóór of na de sessie verzenden.
  • De dienst moet een vaste prijs hebben.
  • De sessie kan niet gerelateerd zijn aan een dienst die alleen wordt aangeboden binnen een abonnement.
  • De persoon die de factuur verstuurt, moet een website-medewerker zijn met een van de volgende machtigingen:
    • Eigenaar
    • Beheerder (mede-eigenaar)
    • Boekingsbeheerder
    • Backofficemanager
    • Aangepaste rol met de boekingsmachtiging ingesteld op Boekingsbetalingen beheren

Facturen versturen naar klanten

Stuur facturen om betaling voor diensten te vragen, of om documentatie voor jou en je klanten aan te maken. Wanneer je de factuur per e-mail of als link met je klant deelt, kunnen ze de betaling online voltooien met een van je beschikbare betaalmethoden.
Let op:
Wanneer je de betaling voor een factuur int, kun je de volledige waarde van de bestelling of een aangepast bedrag (voor betalingen in termijnen) in rekening brengen.

Om je klanten een factuur te sturen:

1. Ga naar de Boekingsagenda op het dashboard van je website.
  2. Klik in je agenda op de betreffende sessie.
  3. Klik op Beheren.
Een screenshot met de beheerknop voor een sessie in de boekingsagenda.
  1. Klik naast de betreffende klant op Betaling innen.
  2. Klik op Met factuur in rekening brengen
Een screenshot die laat zien hoe je kunt factureren met behulp van de Betaling innen-dropdown in de deelnemerslijst voor een sessie.
  1. Klik op Factuur opmaken
  2. Controleer de factuurgegevens om er zeker van te zijn dat ze correct zijn.
  3. Kies wat je vervolgens wilt doen:
    • Afdrukken: Druk de factuur af als je klant een fysieke kopie nodig heeft.
    • Link delen: Maak een deelbare link die je kunt verzenden via e-mail, social media of Messenger-app.
      1. Klik om een link naar de factuur te maken.
      2. Klik op Link kopiëren
      3. Klik op Klaar.
        Let op: Wanneer je de link naar de factuur maakt, wordt de factuur automatisch gemarkeerd als Verzonden.
    • Verzenden via e-mail: Stuur de klant de factuur via e-mail.
      1. Klik om de onderwerpregel te bewerken.
      2. Klik om het bericht te bewerken dat je in de e-mail verzendt.
      3. Klik op Verzenden.

Facturen van klanten in rekening brengen

Je kunt een factuur op verschillende manieren bij je klant in rekening brengen, afhankelijk van hoe hij of zij betaalt. Voer volledige of gedeeltelijke betalingen uit op de factuur door het bedrag van de creditcard van de klant te gebruiken. Je kunt ook contant geld, bankoverschrijving, cheque of andere methoden registreren, of de betaling nu volledig of gedeeltelijk is.

Om facturen van klanten in rekening te brengen:

1. Ga naar het Agenda-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik in je agenda op de betreffende sessie.
  3. Voer de betaling uit voor je klant, afhankelijk van het type dienst:
    • Afspraken: Klik op Betaling innen.
    • Klassen of cursussen:
      1. Klik naast deelnemers op Beheren
      2. Wijs de betreffende deelnemer aan.
      3. Klik op In rekening brengen.
  4. Kies wat je vervolgens wilt doen:

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over facturen in Wix Bookings.