Een Wix-account sluiten

Leestijd 4 minuten
Je kunt je Wix-account sluiten als je zeker weet dat je het niet langer nodig hebt. Het sluiten van je account is niet hetzelfde als het opzeggen van een Premiumpakket. Als je toegang tot je website wilt behouden, maar je Premiumpakket wilt opzeggen, kun je dit doen en de gratis versie van je website blijven gebruiken.
Gebruik je de gratis versie al?
Dit artikel behandelt alle stappen die nodig zijn om een premium Wix-account te sluiten. Als je geen premium diensten in je account hebt, ga dan direct naar stap 3.

Stap 1 | Verwijder alle Premiumpakketten en -diensten van je account

Om een Wix-account te sluiten, mogen er geen actieve diensten of abonnementen aan het account gekoppeld zijn. Als je actieve diensten hebt, moet je je abonnementen opzeggen en wachten tot ze verlopen. Als alternatief kun je je diensten overzetten naar een ander Wix-account.
Kies wat je wilt doen:
Een domein opzeggen?
Wanneer je een Wix-domeinabonnement opzegt, moet je wachten tot het verloopt, voorbij de quarantaineperiode is, en niet langer geregistreerd is. Alleen dan kun je je account sluiten. Dit proces kan tot 80 dagen duren. We raden aan dat je een herinnering toevoegt aan je kalender als je moet wachten tot je domein niet meer geregistreerd is.

Optie 1 | Annuleer je premium diensten

Annuleer elke dienst die je in je account hebt (zoals een Premiumpakket, domein, zakelijke e-mail, app) afzonderlijk.
Om je diensten te annuleren:
  1. Ga naar Premiumpakketten in je Wix-account.
  2. Klik naast het betreffende abonnement op het Meer weergeven-pictogram .
  3. Klik op Pakket/Domein/Postvak/App annuleren.

Optie 2 | Zet je premium website en diensten over

Wanneer je een premium website overzet naar een ander account, kun je deze samen met alle eraan gekoppelde diensten overzetten. Dit is een goede optie als je twee Wix-accounts probeert samen te voegen of de eigendom van je website aan iemand anders wilt geven.
Om je premium website en diensten over te zetten:
  1. Ga naar het dashboard van je website.
  2. Klik op Websiteacties.
  3. Klik op Website overzetten.
  4. Voer het e-mailadres van de ontvanger in.
  5. Vul het formulier voor de overdracht van eigendom in (hier kun je de aanvullende diensten selecteren die je wilt overdragen).
  6. Klik op Verder.
  7. Bekijk en bevestig de overdrachtsgegevens en klik op Overzetten.

Optie 3 | Zet alleen je domein over

Je hebt ook de mogelijkheid om je Wix-domein over te zetten zonder een website over te zetten. Zet je domein over naar een ander Wix-account of helemaal weg van Wix.
Om je domein over te zetten:
  1. Ga naar de Domeinen-pagina in je Wix-account.
  2. Klik naast het betreffende domein op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Overzetten van Wix of Overzetten naar een ander Wix-account.

Stap 2 | Verwijder eventuele extra domeinen uit je account

Als je een domein bij Wix hebt gekocht, moet je het annuleren of overzetten (zoals beschreven in stap 1). Als je een extern domein hebt gekoppeld, volg je de onderstaande stappen om het te verwijderen.

Om een domein uit je account te verwijderen:

1. Ga naar de Domeinen-pagina in je Wix-account.
  2. Klik naast het betreffende domein op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Verwijderen uit Wix.

Stap 3 | Verplaats je websites naar de prullenbak

Verplaats vervolgens de resterende websites in je account naar de prullenbak. Dit zorgt ervoor dat alle websites correct worden verwijderd.

Om je websites naar de prullenbak te verplaatsen:

1. Ga naar het dashboard van je website.
  2. Klik op Websiteacties.
  3. Klik op Naar prullenbak.
  4. Klik op Naar prullenbak om te bevestigen.
  5. Herhaal dit voor alle overige websites in je account.

Stap 4 | Sluit je account

Zodra je je overgebleven websites naar de prullenbak hebt verplaatst en alle bestaande premium diensten en domeinen hebt opgezegd, kun je je account sluiten.
Klik om je account af te sluiten.