Een Wix-domein weg van Wix overzetten

Leestijd 3 minuten
Als je een domein bij Wix hebt gekocht, kun je het later overzetten naar een andere domeinhost. Dit betekent dat de contactgegevens, DNS-instellingen en verlengingsbetalingen van je domein allemaal worden beheerd vanuit je account bij de nieuwe host.
Voordat je begint:
We raden je aan om je domein bij Wix te houden als je host. Als je je domein overzet, wordt de koppeling met je Wix-website verbroken en kan Wix je niet langer helpen bij het beheren van je domein.
Lees in dit artikel meer over:

Een Wix-domein weg van Wix overzetten

Zet je domein over van Wix naar een andere host om je domeininstellingen, facturering en ondersteuning buiten Wix te laten beheren.

Om je domein over te zetten:

1. Ga naar je Domeinen-pagina.
  2. Klik naast het relevante domein op het Meer acties-pictogramen selecteer Overzetten van Wix.
Domeinenpagina met de knop om het domein over te zetten
  1. Klik op Domein overzetten.
  2. Klik op Domein overzetten
  3. We sturen een autorisatiecode voor overdracht (EPP-code) naar het e-mailadres voor contact dat gebruikt is om je e-mail te registreren
  4. Volg wanneer je de code hebt ontvangen de instructies van je nieuwe domeinhost om je domein over te zetten.
  5. (Optioneel) Om te bevestigen dat de overdracht succesvol is gestart, ga je naar whois.com om de status te controleren. Kijk in de Domeingegevens-tabel. Een succesvol gestarte overdracht zal 'In behandeling' weergeven in het Status-veld. Vergeet niet om de pagina te vernieuwen om statuswijzigingen te zien.