Een Wix-account herstellen

Leestijd 3 minuten
Je kunt je Wix-account herstellen als je geen toegang meer hebt. Volg de onderstaande stappen als je geen toegang hebt tot het e-mailadres dat je gebruikt om in te loggen, of als je om een andere reden niet kunt inloggen op je Wix-account.
Weet je je e-mailadres om in te loggen niet?
Je kunt je e-mailadres vinden op de inlogpagina van Wix.
Let op:
Als je SSO-login gebruikt, neem dan contact op met je IT-beheerder om je account te herstellen.
Lees in dit artikel meer over:

Een account herstellen via je hersteltelefoonnummer

Als je eerder een hersteltelefoonnummer hebt toegevoegd aan je Wix-account, kun je een eenmalige sms-code naar je mobiele telefoon laten verzenden om je Wix-account te herstellen.

Om je account te herstellen:

1. Ga naar de Wix-inlogpagina.
  2. Klik op E-mail vergeten?
Een screenshot van de link E-mail vergeten op de inlogpagina
  1. Selecteer Ik heb geen toegang tot mijn e-mail.
  2. Klik op Volgende.
  3. Voer het e-mailadres in dat is gekoppeld aan je Wix-account.
  4. Klik op Volgende.
  5. Kies Verzend een code naar mijn telefoonnummer eindigend op XXXX en klik op Volgende.
  6. Voer de eenmalige verificatiecode in die naar je telefoon is gestuurd onder Voer de code hier in.
  7. Klik op Verifiëren.
  8. Voer een nieuw wachtwoord in en voer het opnieuw in.
  9. Klik op Nieuw wachtwoord opslaan.
Tip:
Nadat je je account hebt hersteld, moet je het e-mailadres van je account wijzigen naar een e-mailadres waar je toegang toe hebt.

Een account herstellen zonder hersteltelefoonnummer

De privacy van onze gebruikers is een van onze topprioriteiten.
Als je geen toegang hebt tot het e-mailaccount dat aan je Wix-account is gekoppeld en geen hersteltelefoonnummer hebt ingeschakeld voor je account, moet je het Wix-accountherstelformulier invullen. Wix kan dan controleren of je de echte eigenaar van het account bent en het voor je herstellen.
Als je de eigendom wilt verifiëren van een website of een domein dat zich in een Wix-account bevindt en door iemand anders wordt beheerd, moet je ook het formulier voor accountherstel invullen. Zorg ervoor dat je het volledige formulier invult (zelfs als je niet helemaal zeker bent van de antwoorden) en een gedetailleerde uitleg toevoegt, zodat we de website of het domein goed kunnen verifiëren. Vergeet niet om ons een geldig e-mailadres voor contact te geven, zodat we je kunnen antwoorden.
Nadat je het formulier hebt verzonden, zal ons team je verzoek analyseren en beoordelen.
Belangrijk:
  • Vul het formulier in met zoveel mogelijk informatie. Als je iets niet weet, kun je het leeg laten. Wix neemt contact met je op als we meer informatie nodig hebben.
  • Als je een verzoek indient met een inactief of ongeldig e-mailadres, wordt het niet afgeleverd bij ons klantenserviceteam. Zorg ervoor dat je een geldig e-mailadres invoert waartoe je toegang hebt.
  • We behouden het recht om het eigendom van een account of website te bepalen en/of toe te kennen op basis van ons redelijke eigen oordeel. We behouden ook het recht om toegang te weigeren aan een gebruiker die de accountgegevens heeft verloren, naar eigen goeddunken, zonder aansprakelijkheid jegens een partij.

Om een formulier voor accountherstel in te dienen:

1. Ga naar het accountherstelformulier.
  2. Selecteer of je website een premium website of een gratis website is.
  3. Volg de onderstaande stappen, afhankelijk van het type website dat je hebt.