Een Wix Premiumpakket opzeggen

Leestijd 4 minuten
Je kunt je Premiumpakket op elk moment opzeggen. Als je annuleert na de proefperiode van 14 dagen, wordt de automatische verlenging uitgeschakeld en blijft het abonnement actief tot de vervaldatum.
Na het opzeggen kun je nog voor de vervaldatum van gedachten veranderen en de automatische verlenging weer in schakelen.

Bekijk informatie over betaaldatums op je Betaalgeschiedenis-pagina. Je kunt de vervaldatum ook bekijken vanuit je Premiumpakketten-pagina.

Belangrijk:

Klik hier om je Premiumpakket nu op te zeggen.

Weet je zeker dat je wilt opzeggen?

Mogelijk ben je geïnteresseerd in andere opties om je website te optimaliseren, in plaats van je pakket op te zeggen.
Klik hieronder als je hulp nodig hebt bij:

Overschakelen naar een maandelijkse factureringscyclus

Je kunt je factureringscyclus wijzigen van jaarlijks naar maandelijks om je betalingen beter beheersbaar te maken.

Het bouwen van je Wix-website

Krijg hulp om het gemakkelijker te maken de inhoud van je website te creëren en te onderhouden.

Zichtbaarheid van de website

Verschijnt je website niet op Google? Gebruik een reeks Wix-tools om je website online beter zichtbaar te maken.

Een pakket of de eigendom van een website overzetten

Wil je jouw Premiumpakket voor een andere website gebruiken? Dan kunnen we je hier door de stappen leiden.

Van pakket veranderen

Wix heeft een reeks pakketten die passen bij elke behoefte en elk budget. Lees er hieronder meer over.

Een Premiumpakket opzeggen

Wil je nog steeds opzeggen? Dat vinden we jammer. Lees de volgende belangrijke informatie door voordat je verder gaat:
  • Gratis website-status: Als je je Premiumpakket opzegt, blijft het actief tot het einde van de abonnementsperiode. Daarna verandert je websiteadres weer naar de gratis Wix-URL (gebruikersnaam.wixsite.com/websiteadres) en verschijnen er Wix-advertenties op je website.
  • Verlengingsdatum: Om ervoor te zorgen dat je website nooit downtime ervaart, word je Premiumpakket tot veertien dagen vóór de verjaardag van de oorspronkelijke aankoopdatum verlengd. Als je je abonnement opzegt wordt deze automatische verlenging uitgeschakeld.
  • Proefperiode: Bij de aanschaf van Premiumpakketten hoort een proefperiode van veertien dagen. Als je tijdens de eerste veertien dagen opzegt, eindigt je proefperiode onmiddellijk. Je krijgt het volledige bedrag dan terugbetaald (binnen de volgende twintig werkdagen). Let op: Wil je je pakket actief houden tot het einde van de abonnementsperiode (dat wil zeggen: het automatische verlengingsproces uitschakelen)? Dan moet je wachten met opzeggen tot de eerste veertien dagen voorbij zijn.
  • Andere abonnementen: Als je je Premiumpakket opzegt, geldt dit niet voor de domein-, postvak- of app-abonnementen in je Wix-account. Deze moeten apart worden opgezegd.
  • Een website verwijderen: Als je een Premiumpakket opzegt, wordt de website waaraan deze is toegewezen niet verwijderd. Wil je je website verwijderen? Annuleer dan eerst je pakket (of maak de toewijzing ongedaan) en volg de stappen hier om je website te verwijderen.

Om je Premiumpakket op te zeggen:

1. Ga naar Premiumpakketten in je Wix-account.
  2. Klik naast het relevante domein op het Meer weergeven-pictogram.
  3. Klik op Pakket annuleren.
  4. Klik in de pop-up op Nu annuleren om dit te bevestigen.
    Let op: Hierdoor wordt je pakket niet meteen opgezegd, maar deze zal niet worden verlengd aan het einde van de abonnementsperiode.