Voorkomen dat zoekmachines je website indexeren

Leestijd 1 minuten
Zoekmachines zoals Google crawlen en indexeren je websitepagina's zodat deze in zoekresultaten kunnen verschijnen. Je kunt voorkomen dat zoekmachines je website crawlen en indexeren als je nog niet klaar bent voor publicatie.
Let op:
Als je website al gepubliceerd is, zijn de pagina's ervan mogelijk al gecrawld door zoekmachines. Wanneer je de stappen voltooit om indexering te voorkomen, zullen zoekmachinedatabases je pagina's bij de volgende crawl verwijderen. Om je pagina's sneller te laten verwijderen, kun je je sitemap en URL's rechstreeks bij zoekmachines indienen.
Tip:
Wil je kiezen welke websitepagina's in de zoekresultaten verschijnen? Je kunt voorkomen dat zoekmachines specifieke pagina's indexeren in je Editor.

Om te voorkomen dat zoekmachines je website indexeren:

1. Ga naar je SEO-dashboard.
  2. Selecteer Naar SEO-instellingen onder Tools en instellingen.
SEO-instellingen op het dashboard van je website
  1. Schakel Laat zoekmachines je website indexeren uit om te voorkomen dat zoekmachines je website indexeren.
Een screenshot van het uitschakelen van indexatie door zoekmachines.
  1. Klik op Website verbergen.