Een sitemap en URL's rechtstreeks indienen bij zoekmachines

Leestijd 5 minuten
Een sitemap is een XML-bestand dat een lijst bevat met de URL's van de pagina's op je website. Het bevat ook nuttige informatie zoals de relaties tussen pagina's en wanneer elke pagina het laatst werd bijgewerkt. Elke Wix-website heeft een sitemap die automatisch wordt bijgewerkt met de meest actuele informatie van je website. Lees meer over de sitemap van je website
Zoekmachines zoals Google gebruiken sitemaps om hen te helpen websites te crawlen en te indexeren. Wix werkt je sitemap automatisch bij wanneer je wijzigingen aanbrengt aan je website.
Tip:
Je kunt je sitemap-index bekijken door sitemap.xml toe te voegen aan het einde van je domeinnaam in de adresbalk. Bijvoorbeeld: mijnprofessionelewebsite.com/sitemap.xml.
Lees in dit artikel meer over:

De sitemap en de Wix SEO-checklist

Wanneer je je website koppelt aan Google Search Console met behulp van de Wix SEO-checklist, dient Wix automatisch je sitemap in bij Google.
Wanneer je wijzigingen aanbrengt aan je website, zal je sitemap automatisch worden bijgewerkt met de wijzigingen. Je hoeft je sitemap niet opnieuw in te dienen bij Google.
Een website aan Google koppelen in Wix SEO Wiz
Belangrijk:
Om Google Search Console te koppelen, moet je een Premiumpakket en een domein dat aan je website is gekoppeld hebben. Dit kan een domein zijn dat gekocht is bij Wix of een domein dat is gekocht van een andere domeinhost.
Tip:
Het kan enige tijd duren voordat wijzigingen aan de pagina's van je website in de zoekresultaten van Google verschijnen. Als je wilt dat je wijzigingen sneller verschijnen, kun je proberen om indexering voor de pagina aan te vragen.

Sitemaps handmatig indienen bij zoekmachines

Elke zoekmachine heeft zijn eigen webmastertools en zijn eigen methode voor het indienen van sitemaps. Controleer de stappen hieronder voor de zoekmachine waar je je sitemap wilt indienen.
Belangrijk:
Voordat je je sitemap kunt indienen bij zoekmachines, moet je je eigendom van het domein van je website bij hen verifiëren. Lees hoe je je domein kunt verifiëren

Lees hoe je een sitemap moet indienen bij:

Individuele URL's indienen bij zoekmachines

Je kunt individuele pagina-URL's ook rechtstreeks indienen bij zoekmachines. Als je bijvoorbeeld wijzigingen aanbrengt in een van je blogposts, hoef je alleen de URL van die pagina opnieuw in te dienen. Dat is accurater.
Elke zoekmachine heeft zijn eigen webmastertools en zijn eigen methode voor het indienen van URL's. Controleer de stappen hieronder voor de zoekmachine waar je je sitemap wilt indienen.
Belangrijk:
Voordat je URL's bij zoekmachines kunt indienen, moet je nagaan wie de eigenaar van je website is. Lees hoe je je website kunt verifiëren bij zoekmachines

Lees hoe je URL's moet indienen bij: