Een Wix-account sluiten
- Stap 1 | Je Premiumabonnementen annuleren of overzetten
- Optie 1 | Je premium abonnementen opzeggen
- Optie 2 | Je premium website en abonnementen overzetten
- Optie 3 | Zet alleen je domein over
- Stap 2 | Verwijder eventuele extra domeinen uit je account
- Stap 3 | Je websites naar de prullenbak verplaatsen of ze overzetten
- Stap 4 | Je account sluiten
- Veelgestelde vragen
Je kunt je Wix-account sluiten als je zeker weet dat je het niet langer nodig hebt. Het sluiten van je account is niet hetzelfde als het opzeggen van een abonnement. Als je toegang tot je website wilt behouden, kun je je pakket annuleren en de gratis versie gebruiken.

Dit artikel behandelt het sluiten van een Wix-account dat premium abonnementen heeft. Als je account er geen heeft, ga dan rechtstreeks naar stap 3.
Stap 1 | Je Premiumabonnementen annuleren of overzetten
Om je Wix-account te sluiten, begin je met de premium abonnementen die door het account worden beheerd. Annuleer elk abonnement om automatische verlenging uit te schakelen en openstaande op gebruik gebaseerde kosten te betalen. Je hoeft niet te wachten tot een opgezegd abonnement verloopt. Je kunt in plaats daarvan je abonnementen ook overzetten naar een ander Wix-account.
Schakel automatische verlenging uit voor je domein of zet het over naar een ander Wix-account of een externe registreerder. Je domein blijft geregistreerd totdat het verloopt en je kunt het nog steeds tijdens de inwisselperiode ophalen als je van gedachten verandert.
Optie 1 | Je premium abonnementen opzeggen
Annuleer elk abonnement dat je in je account hebt (bijvoorbeeld: websitepakket, domein, zakelijke e-mail, app) afzonderlijk.
Om je abonnementen op te zeggen:
Ga naar Premiumpakketten in je Wix-account.
Klik op het Meer acties-pictogram
naast het betreffende abonnement.Klik op Pakket / Domein / Postvak / App annuleren.
Volg de instructies op het scherm om je abonnement op te zeggen.
Optie 2 | Je premium website en abonnementen overzetten
Wanneer je een premium website overzet naar een ander account, verplaatsen de meeste van de gekoppelde abonnementen zich mee. Gebruik deze optie om 2 Wix-accounts samen te voegen of om iemand anders eigendom van je website te geven.
Sommige premiumabonnementen kunnen niet worden overgezet. Ga naar het Premiumpakketten-gedeelte van je account en de toewijzing van het abonnement eerst aan je website ongedaan maken.
Om je premium website en abonnementen over te zetten:
- Ga naar het dashboard van je website.
- Klik bovenaan de pagina op het Website-acties-pictogram
. - Klik op Website overzetten.
- Voer het e-mailadres van de ontvanger in.
- Vul het Eigenaarschap overzetten in (hier kun je de extra abonnementen die je wilt overzetten selecteren).
- Klik op Volgende.
- Bekijk en bevestig de overdrachtgegevens en klik op Eigenaarschap overzetten.
Optie 3 | Zet alleen je domein over
Je kunt je Wix-domein overzetten zonder een website over te zetten. Zet het over naar een ander Wix-account of volledig weg van Wix.
Om je domein over te zetten:
- Ga naar Domeinen in je Wix-account.
- Klik naast het betreffende domein op het Domeinacties-pictogram
. - Klik op Overzetten van Wix of Overzetten naar een ander Wix-account.
Tip: Als je Verwijderen van Wix ziet, ga je naar Stap 2.
Je kunt domeinen overzetten van Wix of naar een ander Wix-account.
Stap 2 | Verwijder eventuele extra domeinen uit je account
Verwijder alle externe domeinen die nog steeds aan je Wix-account zijn gekoppeld.
Om een domein uit je account te verwijderen:
- Ga naar Domeinen in je Wix-account.
- Klik naast het betreffende domein op het Domeinacties-pictogram
. - Klik op Verwijderen van Wix.
Stap 3 | Je websites naar de prullenbak verplaatsen of ze overzetten
Kies dan wat er gebeurt met de websites waarvan je de eigenaar bent. Verplaats elke website naar de prullenbak of zet deze over naar een ander Wix-account om deze actief te houden. Je kunt ook op Naar alle websites klikken op de Account sluiten-pagina.
Om je websites naar de prullenbak te verplaatsen:
- Ga naar het dashboard van je website.
- Klik bovenaan de pagina op het Website-acties-pictogram
. - Klik op Naar prullenbak.
- Klik op Verplaatsen om te bevestigen.
- Herhaal deze stappen voor alle resterende websites in je account.
Stap 4 | Je account sluiten
Zodra je je websites en premium abonnementen hebt afgehandeld, kun je je account sluiten. De Account sluiten-pagina toont een kaart voor alles wat nog openstaat.
- Het sluiten van je account kan niet ongedaan gemaakt worden. Je verliest de toegang tot je account en alles wat erin staat.
- Als je je account sluit, stopt de facturering voor de premium abonnementen die door dit account worden beheerd. Als je betaalmethode ook betaalt voor abonnementen in andere Wix-accounts, blijven die actief. Controleer je betaalmethode voordat je sluit.
Om je account te sluiten:
- Ga naar Je Wix-account sluiten.
- (Optioneel) Selecteer een reden in de Reden selecteren-dropdown.
- (Optioneel) Voer enige andere feedback in die je wilt delen.
- Voer je wachtwoord in.
- Klik op Account sluiten.
- Klik op Mijn account sluiten om te bevestigen.
Veelgestelde vragen
Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het sluiten van je Wix-account.

